• Guvernul va putea majora salariile personalului din Educație prin adoptarea unui Memorandum
  • Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a cerut promovarea unui Memorandum.
  • Guvernul va confirma mâine decizia politică de majorare a salariilor din Educație.

Guvernul va adopta un Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării, se arată într-un comunicat de presă.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a solictat Ministerelor Educației și Muncii să promoveze la nivelul Guvernului un Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație, în baza noii Legi a salarizării. Cererea vine în urma convorbirilor telefonice purtate cu reprezentanții sindicatelor din învățământ.

Memorandumul urmează a fi adoptat în ședința Executivului de mâine. Actul normativ va urma să fie publicat în Monitorul Oficial al României. Scopul punerii în vigore a acestei legi este prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Așa cum ne-am angajat încă de la începutul dialogului cu reprezentanții profesorilor, prioritatea Guvernului și a Coaliției majoritare a fost și rămâne aceea ca toți copiii să beneficieze de un sistem de învățământ performant, iar dascălii lor să primească recunoașterea importanței lor în societate”, a declarat Nicolae Ciucă.

Mâine, Guvernul va aproba un memorandum prin care va confirma decizia politică de majorare a salariilor din Educație. Noua lege va viza salariul de bază al profesorului debutant, care va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie.