• Hamas, organizația islamistă care deține controlul asupra teritoriului Fâșia Gaza, a spus miercuri seară că ar vrea un armistițiu cu Israelul.
  • Tot miercuri seara, Fâșia Gaza a lansat 130 de rachete spre Israel.

Organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, a semnalat, miercuri seară, că este dispusă la semnarea unui armistiţiu cu Israelul, informează agenţia Reuters şi site-ul israelian Ynetnews.com.

Un lider Hamas a transmis că organizaţia fundamentalistă este pregătită să oprească atacurile cu rachete, „pe bază de reciprocitate”, conform Ministerului rus de Externe, implicat în eforturile de mediere între Israel şi grupurile islamiste palestiniene.

Organizaţiile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat în ultimele 48 de ore peste 1.200 de rachete din Fâşia Gaza spre Israel. Bilanţul în Israel este de şase morţi şi peste 120 de răniţi.

Recomandări

NZEB EXPO ÎȚI ARATĂ CASA 3D
5,5MIL TURIȘTI PUN ÎN PERICOL SANTORINI
APPLE PRIMEȘTE SANCȚIUNI DE LA COMISIA EUROPEANĂ
G7 VREA ARMISTIȚIU GLOBAL ÎN TIMPUL JO 2024
SPANIA INVINGE CROAȚIA LA EURO 2024
ALEGERILE DE LA S1 NU SE REIAU

Miercuri seară, din Fâşia Gaza au fost lansate 130 de rachete spre Israel. Cel puţin şase persoane, inclusiv un copil de şase ani, au fost rănite după ce o rachetă a lovit miercuri seară o casă din oraşul israelian Sderot.

La rândul său, armata israeliană a atacat peste 500 de poziţii islamiste din Fâşia Gaza, omorând 53 de persoane, inclusiv lideri islamişti, şi rănind alte peste 320.

În prezent au loc mai multe eforturi diplomatice pentru un armistiţiu, prin intermediul Rusiei, Egiptului şi Qatarului.