• Manifestări anti-israeliene au avut loc deja la Istanbul.
  • Comunitatea internațională ar trebui, în opinia președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, „să dea o lecție Israelului”.
  • Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin au discutat despre conflictul din Ierusalim.

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, cere mai mult sprijin pentru palestinieni, în conflictul pe care aceștia îl poartă cu Israelul.

Potrivit unor surse turcești, Erdogan i-a spus miercuri colegului său rus Vladimir Putin într-o conversație telefonică că, din cauza violenței din Orientul Mijlociu, securitatea mondială ar trebui să intervină rapid și să trimită „mesaje decisive și clare” către Israel.

Comunitatea internațională ar trebui „să ofere Israelului o lecție puternică și descurajantă” împotriva comportamentului său față de palestinieni, i-a transmis președintele turc omologului de la Kremlin, potrivit welt.de.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Proteste la Istanbul, împotriva Israelului

Violența dintre Israel și palestinieni este în prezent mai intensă ca niciodată de la războiul din Gaza din 2014. Hamas a tras sute de rachete asupra Israelului din Fâșia Gaza, iar armata israeliană a răspuns cu atacuri aeriene. Zeci de oameni au fost uciși.

La Istanbul, mii de oameni au sfidat carantina, marți seară, și au manifestat împotriva atacurilor israeliene. Protestarii au arborat steagurile Turciei și Palestinei în fața Consulatului Israelului din oraș.