• Cuplul a tăiat legăturile cu cele mai mari patru tabloide din Marea Britanie.
  • Ei au dat în judecată cu succes o serie de publicații, urmând să fie intentate și alte acțiuni în justiție.
  • Ducele și ducesa nu ar fi invocat niciodată intimitatea ca motiv pentru a se retrage.

Prințul Harry al Marii Britanii și soția sa, Meghan, au respins criticile aduse unui documentar despre viața lor, o declarație a purtătorului lor de cuvânt precizând că cei doi nu au invocat niciodată intimitatea ca motiv pentru a se retrage din familia regală.

În primele trei episoade ale mult-așteptatului documentar, cuplul – ducele și ducesa de Sussex – a făcut o serie de dezvăluiri, Meghan amintindu-și de prima ei amenințare cu moartea, Harry vorbind despre faptul că purta deghizări la întâlnirile lor și înregistrări inedite cu fiul lor Archie.

Lansarea, care, potrivit cifrelor citate de BBC, a atras 2,4 milioane de telespectatori în Marea Britanie pentru primul episod în ziua în care a fost difuzat, i-a determinat pe unii să critice cuplul deoarece aceștia s-au plâns în mod viguros anterior de intruziunea presei.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cu toate acestea, o declarație emisă de secretarul de presă al cuplului a respins această linie de critică.
Ducele și ducesa nu au invocat niciodată intimitatea ca motiv pentru a se retrage. Această narațiune distorsionată a fost menită să prindă cuplul în capcană și să-l facă să tacă”, se arată în declarație, potrivit unui raport al BBC.

Ei aleg să își împărtășească povestea, în condițiile lor, și totuși presa tabloidă a creat o narațiune complet neadevărată care pătrunde în presă și în opinia publică.” Reuters a cerut o copie a declarației, care a fost raportată și de alte instituții media.

Declarația a subliniat că nici Harry și nici Meghan nu au menționat viața privată atunci când s-au retras din funcțiile regale în ianuarie 2020 și și-au exprimat dorința de a-și continua rolurile și îndatoririle publice.

Declarația lor din 2020 nu a oferit un motiv pentru decizia de a se retrage din calitatea de membri majori ai familiei regale. La câteva zile după această decizie, ei au emis un avertisment cu privire la hărțuirea din partea fotografilor paparazzi.

Aceasta a fost un ecou al criticilor din 2019, când Harry a spus că a simțit că soția sa s-a confruntat cu intimidare” din partea unor tabloide, similară cu cea cu care s-a confruntat mama sa, Prințesa Diana, care a murit într-un accident de mașină în 1997 în timp ce încerca să scape de fotografii paparazzi. Cuplul a tăiat legăturile cu cele mai mari patru tabloide din Marea Britanie și a dat în judecată cu succes o serie de publicații, urmând să fie intentate și alte acțiuni în justiție.