• Regina va fi însoțită de ceilalți trei copii ai săi, Charles, Edward și Anne.
  • Prințul William și Kate sunt, de asemenea, așteptați cu copiii lor, alături de o serie de alte rude ale Reginei.
  • Monarhul în vârstă de 96 de ani s-a confruntat cu probleme de mobilitate în ultimele săptămâni și a fost nevoit să lipsească de la mai multe apariții publice.

Prințul Harry și Meghan Markle se vor întoarce oficial în Marea Britanie pentru a participa la Jubileul Reginei Elisabeta, dar nu i se vor alătura acesteia la balconul Palatului Buckingham. Palatul Buckingham a anunțat vineri că regina a decis ca atunci când ea și alți membri ai familiei regale își vor face apariția la balconul palatului în timpul celebrării celui de-al 70-lea an de domnie, doar cei „care în prezent își asumă îndatoriri publice oficiale” în numele ei i se vor alătura.

Asta înseamnă că Harry și Meghan, care au renunțat la statutul de membri activi ai familiei regale în 2020 și s-au mutat în Statele Unite, nu sunt invitați, și nici prințul Andrew, care s-a retras din îndatoririle publice din cauza legăturilor sale cu Jeffrey Epstein și care a fost acuzat de agresiune sexuală.

Harry și Meghan au vizitat-o recent pe regină în Marea Britanie, prima dată când au făcut acest lucru împreună au făcut un pas dramatic înapoi din familia regală și au lansat acuzații bombă împotriva palatului într-un interviu cu Oprah Winfrey. Vizita a fost privită pe scară largă ca o „ramură de măslin”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Mai târziu, Harry a declarat la emisiunea Today că „se asigură că este protejată”. Dar el a spus că nu se simte în siguranță să își aducă copiii în Marea Britanie din cauza aranjamentelor actuale de securitate și a declarat anterior pentru Today că nu era sigur dacă familia va participa la sărbătorile Jubileului din acest motiv. Un purtător de cuvânt al lui Harry și Meghan, însă, a declarat vineri pentru CNN că sunt „încântați și onorați să participe” cu copiii lor.

Mai mulți membri ai familiei regale își vor face apariția la celebrul balcon al Palatului Buckingham în timpul paradei Trooping the Colour, care va da startul sărbătorii în dimineața zilei de joi, 2 iunie, însă doar membrii familiei regale care îndeplinesc îndatoriri oficiale vor fi incluși, a declarat un purtător de cuvânt regal pentru CNN.

Asta înseamnă că prințul Harry și Meghan, ducesa de Sussex, nu vor fi prezenți. Cuplul s-a despărțit de familia regală în 2020 și nu mai participă la îndatoririle regale. De asemenea, este exclus și prințul Andrew, căruia i-au fost retrase îndatoririle regale și titlul de ASR în urma procesului său civil de agresiune sexuală. Andrew a soluționat acel proces în afara instanței la începutul acestui an, dar asocierea sa îndelungată cu pedofilul condamnat Jeffrey Epstein i-a pătat reputația, iar implicarea sa în weekend a pus întrebări incomode pentru organizatori.