• Hillary Clinton consideră vârsta lui Joe Biden problematică.
  • Raportul consilierului special Hur sugerează o slăbiciune a memoriei lui Biden.
  • Articolele de opinie din New York Times alimentează îngrijorările cu privire la un al doilea mandat al lui Biden.

Hillary Clinton și-a exprimat îngrijorarea cu privire la vârsta lui Joe Biden, spunând că este o preocupare „legitimă” pentru alegători înaintea alegerilor prezidențiale din acest an, conform Daily Mail.

Doamna Clinton, fostă secretar de stat, candidată la președinție și primă doamnă, a spus că a vorbit cu oamenii de la Casa Albă și au recunoscut că vârsta în creștere a domnului Biden este o „problemă”. Ea a făcut aceste comentarii într-un interviu înregistrat miercuri, cu o zi înainte de publicarea unui raport al consilierului special Robert Hur, care a concluzionat că președintele a manipulat greșit documente clasificate după ce și-a părăsit funcția de vicepreședinte.

Într-un raport de 388 de pagini, dl Hur a concluzionat că facultățile mintale defectuoase ale președintelui ar fi făcut imposibilă o condamnare și că e un „bătrân cu o memorie slabă”.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Pentru a adăuga la necazurile domnului Biden, săptămâna trecută au fost publicate articole de opinie în New York Times care stârneau temeri cu privire la perspectiva unui al doilea mandat Biden. La 81 de ani, Biden este cel mai bătrân președinte din istorie. Dacă va câștiga un al doilea mandat, va avea 86 de ani când va părăsi mandatul. Într-un articol de opinie de vineri, consiliul editorial al The New York Times a scris: „El [Biden] trebuie să facă mai mult pentru a arăta publicului că este pe deplin capabil să ocupe funcția până la vârsta de 86 de ani”.

În timp ce Biden este atacat de presa de dreapta de ani de zile, criticile din The New York Times sunt diferite, deoarece este considerată Biblia elitei liberale din SUA și are un public democrat. Comentariile comisiei editoriale ale ziarului sunt în esență vocea celor mai înalți jurnaliști ai ziarului, ceea ce înseamnă că au o greutate semnificativă.

Comentariile doamnei Clinton au venit în momentul în care un sondaj ABC News a constatat că 86% dintre americani cred că Biden este prea bătrân pentru a mai îndeplini un mandat de președinte. Această cifră include 59% dintre oamenii care cred că atât el, cât și domnul Trump sunt prea bătrâni.

Citește și: