• Se redeschid restaurantele, cafenelele și sălile de spectacole din orașul Iași, sâmbătă
  • Decizia a fost luată în contextul în care rata de infectare a ajuns, în ultimele 14 zile, la 1,68

Conform prefectului județului Iași, Marian Grigoraș, municipiul Iași reintră în scenariul galben pentru restaurante, cafenele și sălile de spectacole, după ce a intrat în vigoare schimbarea modului de calcul pentru stabilirea ratei incidenței cumulate în ultimele 14 zile la 1.000 de locuitori.

Așa cum este deja cunoscut, în funcție de rata incidenței dintr-o localitate se stabilesc scenariile cu diferite restricții impuse pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Conform Hotărârii de Guvern nr. 35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând de astăzi, 26 februarie 2021, incidențele cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile vor fi calculate inclusiv cu numărul de cazuri din focarele existente în fiecare localitate. În municipiul Iași, rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile este de 1,68 și conform reglementărilor legale vor intra în vigoare restricțiile caracteristice scenariului galben pentru restaurante, cafenele, sălile de jocuri și sălile de spectacole”, anunță prefectul.

Astfel, începând de sâmbătă, este permisă activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, inclusiv cele din interiorul hotelurilor și pensiunilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, între orele 6.00-23.00.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

De asemenea, se deschid cinematografele, instituțiile de spectacole și/sau concerte cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și sunt permise jocurile de noroc, în condiții similare.

Sunt în continuare interzise în aer liber spectacolele de tipul drive-in, spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte activități şi evenimente culturale.