Iașiul se promovează cu o imagine din Chișinău. „Este o clădire care seamănă izbitor”, spun autoritățile

Să vezi și… să nu crezi! Confuzie la Iași: orașul se promovează cu o imagine din Republica Moldova. Hai, că nu e așa departe! Există și explicații…

Fără dubiu, ieșenii sunt cei mai iubitori, fie soare, fie ploaie. „Te iubesc, Iași”, scrie pe bannere, pe care apare și o clădire alb-negru din Chișinău.

Dan Postolea, purtător de cuvânt Primăria Iași: „Este o clădire în legătură cu care știm că se fac unele speculații. Într-adevăr este o clădire din Chișinău care seamănă izbitor cu o clădire de pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu persoanele și asociațiile care au creat designul acestui banner, mesajul implicit, dacă vreți al prezenței acelei clădiri pe acel material publicitar este de a aminti în acest fel faptul că Iașul este oraș înfrățit cu Chișinăul, oraș de care ne leagă o prietenie de suflet.”

Chișinăul nu e singurul oraș înfrățit cu Iașiul. Pe banner ar fi putut să apară și imagini din Padova, Veliko Târnovo, Cernăuți sau Sevilla. În total, sunt 21 de orașe pe listă.

Exit mobile version