• Imaginile din satelit arată că aeroportul internațional din Kiev pare nevătămat.
  • La aeroport, pistele și căile de rulare sunt blocate de vehicule, în încercarea de a împiedica aeronavele rusești să aterizeze și să utilizeze aeroportul.
  • Aeroportul internațional din Kiev a fost una dintre principalele ținte.

Noile imagini din satelit arată că aeroportul Boryspil, aeroportul internațional din Kiev, pare nevătămat, dar pistele sunt blocate de vehicule.

Imaginile, publicate de Planet Labs PBC, verifică zvonurile privind acțiunile întreprinse în întreaga Ucraina înainte de începerea invaziei rusești.

Ofensiva amplă a Rusiei, care a început joi dimineața, a vizat infrastructura militară din întreaga Ucraina, precum și mai multe aeroporturi și alte instalații cheie, folosind atacuri cu rachete și artilerie cu rază lungă de acțiune, conform CNN.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Aeroportul internațional din Kiev a fost una dintre principalele ținte.

Lupte intense între armata ucraineană şi trupele ruse au avut loc la periferia estică a oraşului Kiev, anunţa Comisia pentru Comunicaţii Speciale a Ucrainei, conform CNN.

Trupele ruse încearcă să ajungă la Centrala electrică CHP-6, situată în districtul Troieschyna, din Kiev, probabil pentru a opri alimentarea cu electricitate a oraşului.

În capitala Ucrainei au fost auzite o serie de explozii şi tiruri de mitralieră în ultimele două ore. Trupele ruse încearcă să pătrundă în capitala Ucrainei dinspre est şi nord.