• Imagini șocante arată cum șeful poliției din provincia Badghis de lângă Herat este împușcat.
  • În timp ce talibanii căutau un jurnalist al Deutsche Welle, unul dintre membrii familiei reporterului a fost împușcat.
  • Talibanii promiseseră că nu vor exista acte de răzbunare împotriva foștilor dușmani.
  • Însă jihadiștii își intensifică „vânătoarea“ pentru cei care au îndrăznit să lucreze cu forțele britanice, americane și NATO.
  • Atenție, imagini și detalii cu puternic impact emoțional.

De când au preluat controlul Afganistanului cu o viteză alarmantă, talibanii au vrut să demonstreze că sunt pașnici. Însă noii conducători ai Afganistanului s-au dovedit a fi la fel de sângeroși și tirani ca cei care făceau parte din regim acum două decenii, scrie Daily Mail.

Grupul pentru drepturile omului, Amnesty International, a dezvăluit acum că talibanii au masacrat nouă bărbați etnici Hazara după ce au preluat controlul asupra provinciei Ghazni luna trecută, martorii oferind detalii îngrozitoare despre crime.

Șase bărbați au fost împușcați și trei au fost torturați până la moarte, unul dintre aceștia fiind sugrumat cu propria lui eșarfă și având mușchii brațelor tăiați în timpul atrocității care a avut loc în perioada 4-6 iulie în satul Mundarakht, districtul Malistan, dezvăluie Amnesty International.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

CITEȘTE ȘI Un fotbalist afgan de 19 ani a murit după ce a căzut dintr-un avion american pe aeroportul din Kabul

În ciuda afirmațiilor talibanilor că nu vor căuta răzbunare împotriva celor care au luptat cu tirania lor, un șef de poliție regională a fost executat cu sânge rece de grupul jihadist, arată rapoartele. În mediul online au apărut imagini șocante care îl arată îngenuncheat, încătușat și legat la ochi pe Haji Mullah Achakzai, șeful provinciei Badghis de lângă Herat, ulterior fiind ucis într-o ploaie de gloanțe.

Ororile nu se opresc aici. În timp ce talibanii căutau un jurnalist al Deutsche Welle, unul dintre membrii familiei reporterului a fost împușcat, potrivit rapoartelor locale.

Acum, jihadiștii își intensifică „vânătoarea“ pentru cei care au îndrăznit să lucreze cu forțele britanice, americane și NATO din Afganistan, arată un raport confidențial adresat ONU. Jihadiștii merg din ușă în ușă pentru a amenința rudele celor implicați.

CITEȘTE ȘI VIDEO: Talibanii au invadat un parc de distracții din Kabul. Imagini cu luptătorii islamiști în mașinuțe electrice

În ciuda promisiunii talibanilor de „amnistie”, dosarul ONU făcut public de către New York Times arată că talibanii „arestează și/sau amenință cu moartea sau arestează membrii familiei unor persoane vizate, cu excepția cazului în care aceștia se predau talibanilor”.