• Focul mistuitor din Grecia lasă în urmă oameni disperați care încearcă să-și salveze locuințele.
  • Primarul a mai spus că a lansat apeluri disperate către autorități pentru a primi mai multe avioane care să ajute la stingerea incendiului, însă ce au primit nu a fost suficient în fața incendiilor devastatoare: „O mică parte din ele au sosit ieri, dar au fost insuficiente”.
  • Giannis Kontzias, primarul din Istiaia – Aidipsos, a declarat pentru Greek Reporter că se vor chinui zeci de ani pentru a reface regiunea.
  • „Vor fi consecințe dezastruoase, atât financiare, cât și ecologice”, a mai spus primarul.
  • Duminică, 8 august 2021, a ars și un simbol al insulei Evia: Un măslin vechi de 2500 de ani despre care a scris chiar și filosoful antic Strabon.

Imaginile din mijlocul incendiilor devastatoare din Grecia par a fi desprinse dintr-un film horror. Oamenii încearcă să-și salveze locuințele de focul mistuitor care nu le dă pace și deși au sufletele sfărâmate de amploarea situației, le-a mai rămas o fărâmă de speranță în suflet de care se agață și încearcă să salveze ce le-a mai rămas.

Primarul din Istiaia – Aidipsos a declarat că vor avea nevoie de zeci de ani pentru a reface insula.

Într-un interviu exclusiv acordat duminică pentru Greek Reporter, Giannis Kontzias, primarul din Istiaia – Aidipsos, din nordul insulei Evia, a lansat un avertisment disperat, cerând mai mult ajutor pentru a lupta împotriva incendiului devastator de pe insulă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Într-o declarație care arată disperarea și durerea oamenilor din nordul Eviei, Kontzias a spus că ceea ce văd oamenii acum este „finalul unui holocaust”.

„Adevărul este că am fi putut salva mult mai mult”, spune el. „Am fost pe munte începând de miercuri, de la ora 14:30, făcând apeluri disperate pentru mai multe avioane, pe care am reușit să le reținem timp de 30 de ore”.

„Vântul a întors focul spre municipalitatea Istiaia Aidipsos, multiplicând fronturile”, explică el.

Primarul din Istiaia – Aidipsos: „Am nevoie de mai multe avioane”

„Fac un apel disperat către autoritățile grecești pentru a aduce avioane”, a spus primarul din Istiaia – Aidipsos.

„O mică parte din ele au sosit ieri, dar au fost insuficiente. Astăzi, doar șapte dintre ele operează în special în apropiere de Artemisio”, explică primarul devastat.

„Satele noastre cad unul după altul. Unitățile municipale sunt distruse complet, una după alta. Ce s-a salvat, a fost salvat de voluntari și de locuitorii din zonă”, a menționat primarul.

„Au rămas ultimii care au mai salvat ceva din casele lor, ceva de care ne vom agăța pentru a putea trăi pe aceast pământ”, a adăugat primarul.

Primarul din Istiaia – Aidipsos: „Vom avea nevoie de zeci de ani pentru a reface nordul Eviei”

Copiii noștri nu vor vedea niciodată zona asta în care am locuit noi la fel cum am văzut-o noi”, a spus primarul. Acesta a făcut și o predicție sumbră: zona va avea nevoie de zeci de ani pentru a fi la fel ca înainte de incendiile devastatoare.

„Ne vom strădui zeci de ani pentru a reface nordul Eviei”, a spus primarul.

„Vor fi consecințe dezastruoase, atât financiare, cât și ecologice”, a mai spus primarul.