• Vizita Împăratului Naruhito este menită să consolideze legăturile militare, științifice și culturale dintre Regatul Unit și Japonia.
  • Deși vizitele de stat în timpul alegerilor generale sunt neobișnuite, această vizită a avut loc, fără întâlnirea obișnuită cu Prim-ministrul la 10 Downing Street.
  • Prim-ministrul Rishi Sunak și liderul laburist Keir Starmer vor participa la banchetul de stat.

Împăratul Naruhito și Împărăteasa Masako a Japoniei încep o vizită de stat de trei zile în Regatul Unit, scrie BBC.

Ei vor avea parte de un ceremonial de bun venit și de o plimbare cu trăsura, dar și de un banchet de stat găzduit de Regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham. Dar, din cauza campaniei electorale generale, cuplul regal japonez nu va face o vizită la Downing Street.

Prințesa Regală va lipsi, de asemenea, de la banchetul de stat, după ce a fost internată în spital în urma unei răni la cap despre care se crede că a fost cauzată de un cal.

Recomandări

PUTIN DESCHIDE O POARTĂ SPRE DONEȚK
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP
CE SCHIMBĂRI ADUC LABURIȘTII ÎN SCOȚIA?
CUM EVIȚI SĂ-ȚI FIE ANULAT ZBORUL?
UNDE TE CAZEZI DACĂ ALEGI DUBAI?
SUNAK DEMISIONEAZĂ DIN FRUNTEA PARTIDULUI

Vizitele de stat sunt un amestec de fast antic și politică internațională modernă, covorul roșu fiind întins pentru vizitatorii importanți.

Vizita Împăratului și a Împărătesei este menită să consolideze legăturile militare, științifice și culturale dintre Regatul Unit și Japonia. Este prima vizită a unui șef de stat japonez din 1998 și va începe cu un salut regal oficial la Horse Guards Parade și apoi cu o procesiune la Palatul Buckingham.

Vizitele de stat în timpul alegerilor generale sunt neobișnuite – în trecut, acestea au fost reprogramate pentru a evita o ciocnire cu campania politică. Cu toate acestea, vizita japoneză a avut loc, fără întâlnirea obișnuită cu Prim-ministrul la 10 Downing Street.

Un element central al acestei vizitediplomatice este banchetul de stat în ambianța somptuoasă a sălii de bal a Palatului Buckingham. La astfel de evenimente, regele va toasta în cinstea vizitatorilor săi, adesea în limba lor, și va ține un discurs în onoarea oaspeților săi. Împăratul va răspunde apoi.

Prim-ministrul Rishi Sunak și liderul laburist Keir Starmer vor fi prezenți la banchetul de stat, marți seara, într-una dintre ultimele astfel de ocazii oficiale înainte de alegerile de săptămâna viitoare. În seara următoare, cei doi lideri de partid participă la o dezbatere televizată față în față.

Programul de vizite al Împăratului și al Împărătesei în următoarele zile va include Westminster Abbey, Francis Crick Institute, Kew Gardens și Royal College of Music. Ei vor depune o coroană de flori la mormântul Reginei Elisabeta a II-a, în capela St George din Windsor.

Iar vineri, după încheierea vizitei de stat, vor face o întoarcere nostalgică la fostele lor colegii de la Universitatea Oxford, unde au fost amândoi studenți.

Citește și