În ce stadiu e rețeaua de piste de biciclete din București? Fostul arhitect-șef al Capitalei: „Bucureștiul nu e pregătit”

Proiectele pentru crearea pistelor de biciclete, deși începute în 2019, nu au avansat. Construcțiile nu au autorizațiile necesare, fie au fost sistate. În 2023, PMB alocase 35 de mil. de lei pentru a extinde rețeaua de piste de biciclete cu 32 de kilometri.

Este Bucureștiul pregătit pentru a implementa piste de biciclete

Gheorghe Pătrașcu, fostul arhitect-șef al Capitalei, spune că Bucureștiul nu e pregătit pentru a implementa piste de biciclete.

„Cred că sunt și alte priorități, dar ar trebui să ne pregătim. Cred că aceste întârzieri sunt cauzate de mai multe motive: organizare, birocrație și lipsă de profesionalism în abordarea acestor probleme. Aceste întârzieri înseamnă că nu se pot construi piste de biciclete, deși ar exista premise din punct de vedere al finanțării. Cred că e o problemă tehnică, de pregătire a proiectelor și a personalului care lucrează în zona de proiectare și de autorizare”, spune Gheorghe Pătrașcu.

Gheorghe Pătrașcu: „Cred că ar trebui o analiză mai concretă a ceea ce este dăunător și a ceea ce nu este în dezvoltarea Bucureștiului. Trebuie să lăsăm lucrurile să meargă și să nu ne blocăm din motive inventate sau nejustificate, nefundamentate.”

Exit mobile version