• Maktoum bin Mohammed lansează un tribunal special pentru moșteniri în cadrul instanțelor din Dubai.
  • Ei vor să dezvolte un sistem judiciar calitativ în Dubai ca o cale spre stabilitate socială și economică, iar obiectivul este de cel mai bun sistem de litigii din lume.
  • Oficialul a declarat acest lucru într-un tweet pe contul său de pe rețeaua de socializare Twitter.

Șeicul Maktoum bin Mohammed, adjunctul conducătorului Dubaiului, a anunțat lansarea unei noi instanțe pentru a simplifica procesul de moștenire, se arată într-un comunicat difuzat duminică de Dubai Media Office. Noua instanță va examina toate cazurile și cererile de moștenire în fața unui singur organism judiciar specializat.

Șeicul Maktoum, care este, de asemenea, președintele Consiliului Judiciar, a subliniat că acest pas face parte din eforturile conducerii de a moderniza și de a îmbunătăți procesul sistemului judiciar al emiratului.

„Am lansat, în cadrul instanțelor din Dubai, o instanță specializată în materie de moșteniri, formată din departamente judiciare cu diverse specializări, pentru a examina toate cazurile și cererile de moștenire în fața unei singure autorități judiciare într-un interval de timp specific”, a declarat șeicul Maktoum într-un tweet.

Recomandări

DE LA TABU, LA TABLĂ
ICON OF THE YEAR
HARRIS VS. TRUMP
CÂȚI INFLUENCERI AVEM?
MUSK DONEAZĂ PT TRUMP
CLONAREA ANIMALELOR

„Căutăm să dezvoltăm un sistem judiciar calitativ în Dubai pentru stabilitate socială și economică”, a adăugat el.

El a mai spus că obiectivul lor este de a „menține cel mai bun sistem de litigii din lume”. Prima instanță specializată de acest tip din țară, va avea ca scop reducerea a trei grade de litigii la un singur grad, asigurând că hotărârile definitive sunt emise și puse în aplicare imediat, ceea ce duce la mai puțin timp pierdut.

Membrii sistemului judiciar din Dubai au lăudat decizia șeicului, menționând că aceasta va avea un impact pozitiv asupra societății și va contribui la realizarea stabilității sociale, potrivit Dubai Media Office.

Hotărârile instanței de moștenire vor fi definitive, vor fi acoperite de o executare accelerată și nu vor putea fi atacate prin mijloace obișnuite, se arată în comunicat, adăugând că ar putea fi atacate printr-o cerere de reexaminare în cazul invalidității unui dosar și că instanța își poate retrage hotărârea în conformitate cu controalele și procedurile prevăzute la articolul 187 din Codul de procedură civilă și modificările acestuia.