• Noile reglementări se vor aplica copiilor cu vârste cuprinse între un an și 12 ani pentru care nu există nicio speranță de ameliorare a simptomelor.
  • Olanda a devenit prima țară din lume care a legalizat eutanasierea în condiții stricte în 2002.
  • Doar un singur caz de eutanasiere pentru un minor cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani a fost raportat în 2022.

Olanda își va extinde reglementările privind eutanasierea pentru a include posibilitatea ca medicii să asiste la moartea copiilor bolnavi în fază terminală cu vârste cuprinse între un an și 12 ani.

Noile reglementări se vor aplica copiilor cu vârste cuprinse între un an și 12 ani care suferă extrem și pentru care nu există nicio speranță de ameliorare a simptomelor, scrie The Guardian.

Noile norme s-ar aplica la cinci până la zece copii pe an care suferă insuportabil din cauza bolii, nu au nicio speranță de ameliorare și pentru care îngrijirile paliative nu pot aduce alinare, a declarat vineri guvernul.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE
TU DE CE TE BUCURI
MESAJUL PREOTULUI NECULA DE PAȘTE

„Sfârșitul vieții pentru acest grup este singura alternativă rezonabilă la suferința insuportabilă și lipsită de speranță a copilului”, a precizat acesta într-o declarație.

Olanda a devenit prima țară din lume care a legalizat eutanasierea în condiții stricte în 2002. Toate cazurile trebuie să fie raportate comisiilor de evaluare medicală. Legea prevedea deja posibilități de eutanasiere pentru bebelușii bolnavi în fază terminală până la prima lor aniversare și pentru copiii de peste 12 ani.

Doar un singur caz de eutanasie pentru un minor cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani a fost raportat în 2022, arată cifrele comisiilor regionale de examinare.

Citește și