• Propunerea lui Elon Musk de a atenua tensiunile dintre China și Taiwan fusese văzută bine de Beijing.
  • Cu toate acestea, Taipei este departe de a fi impresionat.
  • Musk a sugerat că tensiunile dintre China și Taiwan ar putea fi rezolvate prin cedarea unui anumit control asupra Taiwanului către Beijing.

Departe de a fi un mijloc de pace, propunerea miliardarului Elon Musk de a reduce tensiunile dintre China și Taiwan a pus în evidență liniile de luptă dintre cei doi vecini. Elon Musk a sugerat că tensiunile dintre China și Taiwan ar putea fi rezolvate prin cedarea unui anumit control asupra Taiwanului către Beijing.

Chiar dacă sugestia lui Musk de a găsi o zonă administrativă specială pentru Taiwan care să fie rezonabil de acceptabilă a fost salutată de China, Taipei a respins-o cu fermitate.

Ambasadorul Beijingului în SUA, Qin Gang, l-a lăudat pe Musk pentru demersurile sale pașnice, în timp ce colporta ideea că Taiwanului i se va acorda un grad ridicat de autonomie după reunificarea cu China. El a scris pe Twitter: Aș dori să-i mulțumesc lui @elonmusk pentru apelul său la pace în strâmtoarea Taiwan și pentru ideea sa privind crearea unei zone administrative speciale pentru Taiwan.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Trimisul a continuat: De fapt, Reunificarea pașnică și O țară, două sisteme sunt principiile noastre de bază pentru rezolvarea problemei Taiwanului și cea mai bună abordare pentru realizarea reunificării naționale.