• Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat pentru CNN că guvernul nu comentează aranjamentele de securitate ale indivizilor”.
  • Președintele Comisiei guvernamentale pentru Apărare a declarat că Rusia devine din ce în ce mai bună la aceste atacuri cibernetice și la hacking”.
  • Ministrul de interne din umbră al Partidului Laburist, Yvette Cooper, a declarat că raportul ridică probleme de securitate națională extrem de importante.

Guvernul britanic se confruntă cu solicitări de anchetă după ce un raport media neconfirmat a afirmat că telefonul fostului prim-ministru britanic Liz Truss a fost piratat în timp ce era ministru de externe.

Ziarul britanic Mail on Sunday a relatat că mesaje private între Truss și miniștrii de externe internaționali, inclusiv mesaje despre războiul din Ucraina, precum și mesaje cu fostul ministru de finanțe Kwasi Kwarteng au căzut în mâini străine”.

Ziarul a susținut că hackerul a fost descoperit în timpul campaniei de conducere a Partidului Conservator din vară, în urma căreia Truss a fost numită în cele din urmă prim-ministru. Ziarul a mai susținut că în spatele hackerului s-ar afla agenți suspectați că lucrează pentru Kremlin”, citând surse anonime.

Recomandări

CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
ARTA CERE SACRIFICII
CE MĂNÂNC AZI?

CNN nu poate verifica în mod independent afirmațiile Mail on Sunday, dacă a avut loc un hack sau cine ar fi putut fi în spatele acestuia. CNN a contactat Ministerul rus de Externe pentru comentarii.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat pentru CNN că guvernul nu comentează aranjamentele de securitate ale indivizilor”, dar a adăugat că are sisteme robuste de protecție împotriva amenințărilor cibernetice”.

Președintele Comisiei guvernamentale pentru Apărare, deputatul conservator Tobias Ellwood, a declarat duminică pentru Sky News că Rusia devine din ce în ce mai bună la aceste atacuri cibernetice și la hacking”.

Luăm cele mai stricte măsuri pentru a ne asigura că nu se întâmplă așa ceva”, a spus el adăugând că este ceva ce trebuie investigat în continuare de către comisia pentru informații și securitate”. Partidele de opoziție din Marea Britanie au cerut o anchetă în legătură cu afirmațiile raportate.

Ministrul de interne din umbră al Partidului Laburist, Yvette Cooper, a declarat într-o declarație că raportul ridică probleme de securitate națională extrem de importante… care vor fi fost luate extrem de în serios de agențiile noastre de informații și securitate”.

Purtătorul de cuvânt al liberal-democraților pentru afaceri externe, Layla Moran, a cerut, de asemenea, într-o postare pe Twitter sâmbătă, o anchetă independentă urgentă pentru a descoperi adevărul”.