În urmă cu 32 de ani, locotenent-colonelul Doru Davidovici efectua ultimul zbor, relatează Adevărul. Pe 20 aprilie 1989, avionul MiG-21 pilotat de Doru Davidovici, alături de elevul său, locotenentul major Dumitru Petra, s-a prăbuşit de la 1.000 de metri, din motive necunoscute. Cei doi se aflau într-un zbor de antrenament. Avionul s-a prăbușit la Bărăganul, Brăila.

Aviatorul s-a născut pe 6 iulie 1945 la București și a absolvit Şcoala Superioară de Ofiţeri Activi de Aviaţie în anul 1967 cu gradul de locotenent şi între 1977 și 1979 a urmat cursurile Academiei Militare. Doru Davidovici a fost pilot, comandant de patrulă şi de escadrilă în Regimentul 86 Aviaţie vânătoare, inspector pentru aviaţia de vânătoare în Comandamentul Aviaţiei Militare între1981 și 1986. A devenit instructor cu întrebuinţarea în luptă a aviaţiei în Regimentul 86 Aviaţie vânătoare în perioada 1986 – 1989. 

Printre altele, Doru Davidovici a fost și scriitor, câteva dintre cărțile scrise de el fiind „Caii de la Voroneţ“, „Ultima aventură a lui Nat Pinkerton“, „Insula nevăzută“ și „Intrarea actorilor“.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Un avion MiG-21 al Armatei s-a prăbușit marți în județul Mureș. Pilotul s-a catapultat și se află în stare bună.