• În 1958 și în 1960, două incendii au fost provocate de scurtcircuite
  • În 28 februarie 1975, un tren s-a prăbușit la stația Moorgate și 43 de oameni au murit
  • În 18 noiembrie 1987, un incendiu de proporții a izbucnit în stația King’s Cross St Pancras. 31 de oameni au decedat

Rețeaua de metrou din Londra transportă, anual, peste un miliard de pasageri. De la înființare până în prezent, respectiv în 80 ani, cinci accidente au dus la decesul pasagerilor, ultimul dintre acestea având loc la Moorgate, în 1975. Alte decese ale pasagerilor au fost cauzate de atacuri teroriste sau de incendii care au curpins stațiile de metrou, scrie Wikipedia.

În 1958 și în 1960, două incendii au fost provocate de scurtcircuite. În ambele situații, trenurile au fost evacuate între stații, iar pasagerii și membrii echipajului au avut de suferit în urma inhalării fumului gros. Un pasager a murit în urma incendiului din 28 iulie 1958, de la stația de metrou Holland Park. În cazul incendiului de la Redbridge, din 11 august 1960, nu au existat persoane decedate.

În 28 februarie 1975, un tren s-a prăbușit la stația Moorgate. Un număr de 43 de oameni au fost uciși în ceea ce a fost cea mai mare pierdere de vieți în urma unui accident la metrou. Întrucât șoferul a fost unul dintre cei 43 de morți, cauza incidentului nu a fost niciodată stabilită cu exactitate.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În 23 noiembrie 1984, un incendiu a izbucnit în stația Oxford Circus. A început la ora 21.50, într-un magazin de materiale și a fost declarat stins la 3 dimineața, a doua zi. Un număr de 14 persoane au primit îngrijiri medicale după ce au inhalat fum.

În 18 noiembrie 1987, un incendiu de proporții a izbucnit în stația King’s Cross St Pancras. Nu mai puțin de 31 de oameni au murit, uciși de fumul toxic și de temperatura ridicată cauzată de foc. Incendiul a fost rezultatul aruncării unui chibrit sau a unei țigări sub scările rulante din lemn.