• Fumul dens de la incendiile din Canada a oprit sau a întârziat zborurile pe principalele aeroporturi de pe Coasta de Est.
  • Ceața de la incendiile îndepărtate a acoperit orașe din New York până în Carolina de Nord, reducând vizibilitatea.
  • Incendiile masive din Canada au perturbat viața pentru milioane de oameni de-a lungul coastei de est.

Administrația Federală a Aviației a emis o oprire la sol la cel puțin două aeroporturi majore din New York pentru a doua zi consecutiv deoarece fumul gros de la incendiile enorme din Canada continuă să acopere Coasta de Est, scrie Business Insider.

FAA a emis o oprire temporară la sol pentru zborurile de sosire din Vestul Mijlociu cu destinație către Aeroportul LaGuardia din New York și Aeroportul Internațional Philadelphia și a avertizat cu privire la întârzieri și anulări suplimentare la aeroporturile care deservesc Washington, D.C. și Charlotte, Carolina de Nord. Agenția a spus că deteriorarea vizibilității necesită restricții de trafic pentru a menține operațiunile în siguranță. Fumul dens a cuprins orașe din nord-estul Statelor Unite și părți din Atlanticul Mijlociu, transformând lumina zilei într-o ceață portocalie și provocând alerte privind calitatea aerului.

Fumul provine de la peste 450.000 de acri de incendii active care ard în centrul și estul Canadei, concentrate în Ontario și Quebec. Condițiile uscate și calde din ultimele săptămâni au ajutat la răspândirea incendiilor care au început la începutul acestei luni.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Prognozele arată că fumul incendiilor va continua să afecteze vizibilitatea și calitatea aerului în următoarele 24 până la 48 de ore, în funcție de schimbările vântului.

Citește și