• Cercetătorii au spus că crocodilul în vârstă de 18 ani, care trăia singur, a depus 14 ouă.
  • Într-o lucrare publicată miercuri, cercetătorii au spus că un ou conținea un făt născut mort.
  • Cercetătorii au spus că puiului de crocodil îi lipseau genele paterne.

Un crocodil de la o grădină zoologică din Costa Rica a intrat în istorie cu prima naștere virgină din istorie la această specie, spun cercetătorii. Într-un articol publicat miercuri în revista Biology Letters, cercetătorii au declarat că 14 ouă au fost găsite în 2018 în incinta unui crocodil în vârstă de 18 ani, scrie Business Insider.

Crocodilul trăia singur într-o expoziție din Parque Reptilandia din Costa Rica, astfel că singurul răspuns posibil pentru ouă este ceea ce se numește partenogeneză facultativă, adică reproducerea asexuată în care un animal rămâne însărcinat de unul singur fără să se împerecheze vreodată.

La fel ca sarcinile normale, aceste așa-numite nașteri virgine pot veni cu complicații. Cercetătorii au spus că doar șapte din cele 14 ouă păreau a fi fertile. Cu toate acestea, niciunul dintre ele nu a eclozat, iar cercetătorii au deschis ouăle pentru a le studia mai îndeaproape.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Un ou, în special, conținea un făt neviabil complet format” care s-a născut mort, au raportat cercetătorii. ADN-ul fătului și cel al crocodilului în vârstă de 18 ani se potriveau, au precizat cercetătorii, adăugând că fătului îi lipseau genele paterne. Cu alte cuvinte, acest lucru consolidează ipoteza nașterii virgine a cercetătorilor.

Warren Booth, entomolog la Universitatea Virginia Tech, a declarat pentru BBC că nașterile virgine sunt frecvente la animalele care descind din dinozauri. O vedem la rechini, păsări, șerpi și șopârle și este remarcabil de comună și răspândită”, a adăugat el.

El a declarat pentru BBC că, probabil, nu a fost înregistrată o naștere virgină printre crocodili înainte de acest lucru, deoarece majoritatea oamenilor nu o căutau în mod special. Păstrătorul obișnuit de reptile nu ține un crocodil”, a declarat Warren pentru BBC.

Citește și: