• Cel puțin 93 de persoane au murit în incendiul care a ars orașul Lahaina de pe insula Maui din Hawaii.
  • Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenționare de călătorie pentru Hawaii.
  • Bilanțul face acest incendiu să fie cel mai rău din SUA din ultimul secol. Numărul victimelor ar putea crește.

Cel puțin 93 de persoane au murit în incendiul care a ars orașul Lahaina de pe insula Maui din Hawaii, anunță autoritățile locale. Bilanțul face acest incendiu să fie cel mai rău din SUA din ultimul secol. Numărul victimelor ar putea crește.

„Nu putem decât să așteptăm și să îi sprijinim pe cei care au supraviețuit. Obiectivul nostru acum este să oferim oamenilor locuințe și asistență medicală, iar apoi să ne ocupăm de reconstrucție”, a declarat sâmbătă guvernatorul statului, Josh Green.

Costurile de reconstrucție a Lahaina au fost estimate la 5,5 miliarde de dolari de către Agenția Federală pentru Managementul Situațiilor de Urgență (Fema), cu peste 2.200 de structuri avariate sau distruse complet.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

Peste 1.400 de persoane au fost găzduite în adăposturi de urgență, scrie The Guardian.

MAE emite atenționare de călătorie pentru Hawaii

Dacă locuiești, tranzitezi sau călătorești în Hawaii e bine să ai în vedere că Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenționare de călătorie pentru statul american.

Ai la dispoziție un link cu „anunţurile de ultimă oră şi instrucţiunile autorităţilor americane, adresele noilor adăposturi amenajate şi modalităţile de înregistrare pentru procedurile de evacuare şi de identificare a rudelor dispărute”, a anunţat MAE.

Poți solicita informaţii şi asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Washington, a precizat MAE.

Citește și: