• Un incendiu de proporții are loc la principalul terminal petrolier din portul Novorossysk.
  • Nu se știe deocamdată dacă incendiul a fost provocat de o dronă ucraineană.
  • Kazahstanul ia în considerare schimbarea rutei de transport prin portul baltic Ust-Luga, dacă situația din Marea Neagra se înrăutățește.

Un incendiu de proporții are loc la principalul terminal petrolier din portul Novorossysk, scrie Sky News. Terminalul, care are o capacitate de 119.000 de metri cubi și tranzitează 5 milioane de tone de petrol, este principalul hub de export în regiune.

Nu se știe deocamdată dacă incendiul a fost provocat de o dronă ucraineană. Portul a mai fost atacat la începutul lunii.

Nicio persoană nu a fost rănită. Zborurile au fost suspendate pentru scurt timp pe toate cele patru mari aeroporturi din Moscova.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
CE TREND ÎNCERCI AZI? QUIET VACATIONING
MAI EȘTI TARE, BUGETARE?
SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI

Portul Novorossysk, cel mai mare port rusesc la Marea Neagra, este și Terminalul conductei Casipian Pipeline Consortium, prin care Kazahstanul exporta petrol către Europa. Prin aceasta conducta tranzitează și petrolul kazah care ajunge la rafinăria Petromidia de la Năvodari.

Și, potrivit Reuters, Kazahstanul ia în considerare schimbarea rutei de transport prin portul baltic Ust-Luga, dacă situația din Marea Neagra se înrăutățește.

Kazahstanul ar putea redirecționa exporturile de petrol către portul rusesc Ust-Luga de la Marea Baltică, în loc de Novorossiisk, a declarat șeful adjunct al companiei de stat de conducte petroliere Kaztransoil.

Citește și