• Un incendiu puternic a izbucnit joi, 21 aprilie, în clădirea Institutului Central de Cercetare al Trupelor de Apărare Aerospațială de pe strada Afanasy Nikitin din centrul orașului Tver, aflat la 160 km de Moscova.
  • Potrivit agenției rusești TASS, Direcția Principală a Ministerului Situațiilor de Urgență a primit un mesaj despre un incendiu într-o clădire de pe strada Afanasy Nikitin la ora 11:08.
  • Situația e tensionată în întreaga Rusie după ce soldații au dejucat un atentat terorist în Crimea. Mai mult, SUA au avertizat asupra unor posibile atentate teroriste sub steag-fals.

Un incendiu puternic a izbucnit joi, 21 aprilie, în orașul rusesc Tver, aflat la 170 km de Moscova. 5 persoane au murit, 25 fiind rănite.

Conform martorilor, incendiul a izbucnit la etajul secund al clădirii, dar focul s-a extins rapid prin podelele din lemn și golurile și a cuprins ultimele trei etaje dintre cele patru.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Personalul instituției științifice a Ministerului rus al Apărării , peste 30 de personae, a fost evacuat.

Suprafața incendiului a fost inițial de 1.000 de metri pătrați după care a cuprins 1.500 mp conform pompierilor.

Pentru stingerea incendiului au fostse șase echipe de pompieri, fiind implicat și un elicopter. Centrul orașului a fost cuprins de fum, iar în total, la stingerea incendiului sunt implicate peste 240 de personae cu 69 de echipamente.

În urma incendiului, acoperișul clădirii s-a prăbuși. Potrivit departamentului regional al Ministerului Situațiilor de Urgență, nu există nicio amenințare ca incendiul să se extindă la clădirile învecinate.

Conform  datelor preliminare, incendiul a fost declanșat de mai multe cabluri vechi, care s-au aprins. Jurnaliștii ruși susțin că 5 persoane au murit, 25 au fost rănite, iar o persoană e data dispărută.

Potrivit serviciilor de urgență, unele dintre victime au inhalat fum, multe au fost rănite sărind de la ferestrele unei clădiri în flăcări. La fața locului au sosit 14 ambulanțe pentru a acorda asistență.

În spitalele în care au fost duse victimele, 13 persoane au fost internate la urgență.