• Apărarea aeriană americană a trimis vineri avioane de vânătoare pentru a respinge un avion civil.
  • Echipajele a două avioane F-16 au tras rachete de avertizare pentru a atrage atenția pilotului aeronavei civile.
  • Biden urmează să se întoarcă la Washington sâmbătă, după o săptămână de vacanță.

Apărarea aeriană americană a trimis vineri avioane de vânătoare pentru a respinge un avion civil care a intrat în spațiul aerian temporar restricționat în apropiere de Lacul Tahoe. Potrivit AP, acolo președintele Joe Biden și Jill Biden își petrec vacanța.

Echipajele a două avioane F-16 au tras rachete de avertizare pentru a atrage atenția pilotului aeronavei civile și au escortat-o în afara spațiului aerian restricționat fără alte incidente, a precizat Comandamentul nord-american de apărare aerospațială, într-un comunicat.

Un elicopter al Gărzii de Coastă a luat, de asemenea, parte la interceptare, care a avut loc vineri dimineață, ora Coastei de Vest. Nu au fost publicate informații despre aeronava civilă sau despre pilotul acesteia.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Purtătorul de cuvânt al Secret Service, Anthony Guglielmi, a declarat pe X, site-ul cunoscut anterior sub numele de Twitter, că incursiunea nu a fost „de interes pentru protecție” și nu a avut niciun impact asupra operațiunilor Secret Service.

Olivia Dalton, principala adjunctă a secretarului de presă al Casei Albe, a spus, de asemenea, că președintele nu a fost afectat în niciun fel.

Biden urmează să se întoarcă la Washington sâmbătă, după o săptămână de vacanță cu familia sa în regiunea Lake Tahoe din California.

Citește și: