• Un elicopter Black Hawk american a aterizat forţat în piaţa Charles de Gaulle.
  • Câțiva stâlpi de iluminat au fost doborâți.
  • Nu sunt persoane rănite.

UPDATE – ora 20.00: Elicopterul a fost mutat

Elicopterul militar american care a aterizat în Piața Charles de Gaulle din Capitală este transportat la o bază aeriană.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Elicopterul este tractat de un camion și merge pe propriile roți. La baza Mihail Kogălniceanu elicopterul va fi supus unei expertize tehnice.

UPDATE – ora 12:00: Generalul de brigadă Constantin Spînu, șeful Direcției Informare și Relații Publice / MApN, a anunțat că nu vor mai fi survolări ale aeronavelor de Ziua Aviației. Însă, rămâne ceremonia de depunere de coroane de flori de la Monumentul Aviatorilor.

UPDATE – ora 11:00: Reacția Ambasadei SUA – „Ambasada SUA este conștientă de incident și urmărim îndeaproape evoluțiile.  Înțelegem că nu au existat răniți. Lucrăm alături de partnerii noștri români pentru a rezolva situația și vom furniza informații actualizate pe masură ce vor deveni disponibile”. 

Un elicopter militar american a aterizat de urgenţă, joi dimineaţă, în sensul giratoriu de la Aviatorilor, în Bucureşti. Elicopterul de tip Black Hawk ar fi aterizat de urgență din cauza unei defecțiuni tehnice. În urma unui zbor de exercițiu pentru pregătirea evenimentelor de pe 20 Iulie, un elicopter a pierdut brusc altitudine.

Piloții au reușit să aterizeze de urgență elicopterul, în sensul giratoriu de la Piața Charles de Gaulle. Elicopterul a doborât în timpul aterizării de urgență, doi stâlpi de electricitate și au avariat o dubă Traficul este restricționat în centrul Capitalei. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Citește și VIDEO. Un elicopter militar american, model AH-64 Apache, a aterizat pe un câmp din comuna Pecineaga. „Ați rămas fără gaz?”

„Cred că pilotul a respectat foarte clar procedura.În acest moment sunt echipe la fața locului, forțele americane vor declanșa o anchetă. În acest caz, procedura a fost una foarte simplă. Ieși din formație și încerci să aterizezi într-o zonă în care să nu reduci victime, ceea ce s-a și întâmplat. Vom vedea dacă a fost o cauza tehnică sau o problemă medicală a pilotului. Specialiștii tind să spună că a fost o problemă tehnică”, a declarat Florin Jipa, de la Monitorul Apărării.

Cât costă un astfel de elicopter militar

Elicopterul care a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle este un model Sikorsky UH-60 Black Hawk. A fost introdus în Armata SUA pentru a înlocui elicopterul Bell UH-1 Iroquois. Din 1976 încoace, circa 5.000 de elicoptere Black Hawk au fost construite. Preţul unui astfel de elicopter se ridică la peste 21 de milioane de dolari, potrivit Wikipedia.