• Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a este purtat în procesiune, luni, de la Palatul Holyroodhouse până la catedrala St Giles, din Edinburgh.
  • Cortegiul este urmărit de Regele Charles al III-lea, împreună cu Regina Consort şi de membri ai familiei regale.
  • A avut loc şi un incident pe traseu.

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a este purtat în procesiune, luni, de la Palatul Holyroodhouse până la catedrala St Giles, din Edinburgh. Cortegiul este urmărit de Regele Charles al III-lea, împreună cu Regina Consort şi de membri ai familiei regale. A avut loc şi un incident pe traseu.

Mii de oameni s-au adunat de-a lungul procesiunii regale dintre Palatul Holyroodhouse până la catedrala St Giles, în speranţa de a vedea sicriul reginei care îşi croieşte drum prin inima Edinburghului, potrivit The Guardian.

Regele, Prinţesa Regală, Ducele de York şi Contele de Wessex au urmărit procesiunea sicriului Reginei.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA
XIAOMI LANSEAZĂ PRIMUL EV

Sicriul reginei este acoperit cu Drapelul Regal al Scoţiei şi are o coroană de flori din trandafiri albi, frezii albe, crizanteme albe, heather alb uscat de la Balmoral, eryngium, frunze, rozmarin, hebe şi pittosporum.

Cortegiul funerar este flancat de un grup de la Regimentul Regal al Scoţiei şi de Garda de Corp a Regelui din Scoţia.

Un bărbat care l-a hărţuit pe prinţul Andrew în timp ce acesta participa la o procesiune în spatele sicriului mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, la Edinburgh, a fost reţinut de poliţie.

Incident în cadrul ceremoniei de la Edinburgh

Câţiva oameni au fost auziţi strigând „Dumnezeu să o binecuvânteze pe regină” în timp ce cortegiul funerar se deplasa pe Royal Mile din Edinburgh.

Alţii au aplaudat în timp ce procesiunea se îndrepta pe traseul către catedrala St Giles.

Sicriul Reginei va rămâne la Catedrala St. Giles timp de 24 de ore, unde, la ora 17.00, ora Londrei, va avea loc o slujbă în memoria Reginei, iar de la ora 18.00, ora Londrei, oamenii vor putea să îi aducă un ultim omagiu Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a.

Marţi, sicriul va fi apoi mutat de la Edinburgh la Palatul Buckingham din Londra.

Miercuri, sicriul va fi mutat din nou, de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, unde rămâne până în dimineaţa funeraliilor de stat, luni, 19 septembrie.

Pe 19 septembrie, la ora 10:44 (ora Londrei), o procesiune va duce sicriul de la Palatul Westminster la Westminster Abbey, unde va avea loc serviciul funerar de stat.

După înmormântare, sicriul va fi dus din nou în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. De acolo, se va deplasa la Windsor. Odată ajuns la Windsor, maşina mortuară se va deplasa la Capela St. George din Castelul Windsor pentru slujba de înmormântare.