• Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a comentat episodul în care hocheiștii României și ai Ungariei au cântat imnul secuiesc, la sfârșitul unui meci care s-a desfăşurat la Campionatul Mondial din Slovenia.
  • El anunţă că subiectul va fi discutat într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare.
  • Momentul, care a fost considerat revoltător de anumiți fani, a fost consemnat duminică, 8 mai, în timpul Campionatului Mondial din Slovenia.

Jucătorii României au cântat alături de cei ai Ungariei imnul Ținutului Secuiesc, înainte de meciul de hochei dintre România și Ungaria, însă momentul a generat comentarii din partea mai multor politicieni.

Să vii cu astfel de provocări mi se pare de netolerat”, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre episodul în care hocheiştii României au cântat imnul secuiesc. El anunţă că subiectul va fi discutat într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

Cred că sunt exagerări care nu mai trebuie să aibă loc pe teritoriul României după 30 de ani de democraţie. Toată lumea va trebui să înţeleagă că România şi Europa au intrat într-o altă etapă. Repet, iarăşi aduc contextul războiului – într-un astfel de context, să vii şi cu astfel de provocări mi se pare de netolerat”, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

El anunţă că subiectul va fi discutat în coaliţia de guvernare.

Sunt ferm convins că va fi o discuţie în interiorul coaliţiei. Trebuie să existe respect între noi. Cred că eu şi colegii mei am arătat acest respect. Nu cred că astfel de manifestări duc în direcţia corectă”, conchide Ciolacu.

Potrivit informaţiilor apărute public, hocheiştii români şi cei maghiari au cântat împreună imnul Ţinutului Secuiesc, la capătul unui meci care s-a desfăşurat la Campionatul Mondial (încheiat cu scorul de 4-2 pentru Ungaria).

Momentul, care a fost considerat revoltător de anumiți fani, a fost consemnat duminică, 8 mai, în timpul Campionatului Mondial din Slovenia.