Îndemnul Chinei către cetățeni să-și facă provizii are efecte și în România. Magazinele din Timiș limitează cumpărarea unor produse de bază

Mediafax Foto

Pe ușa de intrare a unui supermarket din Deta a fost postat un afiș prin care clienții sunt înștiințați că uleiul și zahărul se vând doar în limita a 6 litri, respectiv 5 kilograme, de persoană, conform publicației timișorene.

Din dorința de a asigura produse de bază tuturor clienților noștri, limităm achiziția acestui produs la 6 l pe fiecare bon fiscal”, stă scris pe un afiș pe care e înfățișată o sticlă de ulei.

Un al doilea afiș ilustrează o pungă de zahăr, iar alături este un text asemănător prin care se atrage atenția că se pot cumpără pe un bon doar 5 kilograme.

Guvernul Chinei a îndemnat familiile să își facă provizii de bază în caz de urgență

Ministerul Comerțului din China nu a oferit niciun motiv pentru acest avertisment, acesta venind pe fondul blocajelor actuale legate de coronavirus și al îngrijorărilor legate de aprovizionarea cu legume după ce ploile neobișnuit de abundente au afectat culturile.

De asemenea, ministerul a cerut autorităților locale să mențină buna funcționare a lanțurilor de aprovizionare și prețurile stabile.