• Drapelul național va fi arborat la jumătate de catarg în ziua de doliu pe întreg teritoriul Indiei, pe toate clădirile unde steagul național este arborat în mod regulat.
  • În această zi nu vor avea loc niciun fel de divertisment oficial, se arată într-un comunicat oficial.
  • Președintele Droupadi Murmu, vicepreședintele Jagdeep Dhankhar și prim-ministrul Narendra Modi și-au exprimat condoleanțele la decesul Reginei Elisabeta a II-a.

India a decretat duminică o zi de doliu de stat în semn de respect față de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care și-a dat joi ultima suflare.

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, a încetat din viață la 8 septembrie 2022. În semn de respect față de demnitar, guvernul indian a decis că va fi doliu de stat timp de o zi pe 11 septembrie pe întreg teritoriul Indiei, se arată într-un comunicat oficial.

Președintele Droupadi Murmu, vicepreședintele Jagdeep Dhankhar și prim-ministrul Narendra Modi și-au exprimat condoleanțele la decesul Reginei Elisabeta a II-a. În mesajele lor, aceștia au remarcat faptul că a fost un stâlp al vremurilor noastre; o personalitate plină de compasiune și a oferit o conducere inspirată națiunii și poporului său, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Guvernul Indiei a declarat duminică, 11 septembrie 2022, doliu național de o zi, în semn de respect față de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, care a încetat din viață la 8 septembrie 2022. Drapelul național va fi arborat la jumătatea catargului în ziua de doliu pe întreg teritoriul Indiei, pe toate clădirile unde drapelul național este arborat în mod regulat, iar în această zi nu va exista niciun fel de divertisment oficial, a anunțat Ministerul indian de Externe într-un comunicat, relatează Sputnik.