• Peste 5.000 de soldaţi din SUA, Indonezia, Australia, Japonia şi Singapore au participat la exerciţiile din acest an.
  • Flynn şi şeful armatei indoneziene, generalul Andika Perkasa, au deschis exerciţiile comune cu o ceremonie miercuri dimineaţă la Baturaja.
  • Exerciţiile sunt concepute pentru a consolida interoperabilitatea, capacitatea, încrederea şi cooperarea în sprijinul unui Indo-Pacific.

Armata SUA şi cea indoneziană au început miercuri exerciţii de luptă comune anuale pe insula indoneziană Sumatra, la care s-au alăturat pentru prima dată participanţi din alte naţiuni partenere, semnalând legături mai puternice pe fondul creşterii activităţii maritime a Chinei în regiunea Indo-Pacific.

Peste 5.000 de soldaţi din SUA, Indonezia, Australia, Japonia şi Singapore au participat la exerciţiile din acest an, ceea ce le face să fie cele mai mari de la înfiinţarea exerciţiilor în 2009. Exerciţiile sunt concepute pentru a consolida interoperabilitatea, capacitatea, încrederea şi cooperarea în sprijinul unui Indo-Pacific liber şi deschis, a precizat ambasada SUA din Jakarta într-un comunicat, potrivit agenţiei The Associated Press.

Este un simbol al legăturii dintre SUA şi Indonezia şi al relaţiei tot mai strânse dintre forţele terestre din această regiune consecventă, a declarat în comunicat generalul Charles Flynn, comandantul general al Armatei SUA din Pacific. Pentru că forţele terestre sunt liantul care uneşte arhitectura de securitate a regiunii.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Flynn şi şeful armatei indoneziene, generalul Andika Perkasa, au deschis exerciţiile comune cu o ceremonie miercuri dimineaţă la Baturaja, un oraş de coastă din provincia Sumatra de Sud. Exerciţiile vor dura până la 14 august, cuprinzând exerciţii ale forţelor terestre, forţelor aeriene şi marinei.

Exerciţiile planificate pentru două săptămâni au început după ce Ministerul chinez al Apărării a declarat marţi seară că va desfăşura o serie de operaţiuni militare specifice pentru protejarea suveranităţii naţionale ca răspuns la vizita preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwanul autoguvernat, pe care China îl revendică ca parte a teritoriului său şi pe care îl va anexa cu forţa dacă va fi necesar.