• Aproximativ una din 20 de persoane din Anglia este posibil să fi avut COVID-19 în perioada sărbătorilor.
  • Michelle Bowen, șefa ONS de supraveghere a sănătății, a declarat că infecțiile au crescut pe întreg teritoriul Regatului Unit, nivelurile din Irlanda de Nord fiind acum la cel mai ridicat nivel din martie 2022.
  • Infecțiile au atins un vârf de 4,3 milioane iarna trecută, în timpul răspândirii variantei omicron a COVID-19.

Infecțiile cu COVID-19 în Regatul Unit au atins cel mai ridicat nivel din vară, aproape 3 milioane de persoane fiind susceptibile că ar fi avut virusul de Crăciun. Cifrele vin în contextul în care țara se confruntă cu cel mai grav sezon de gripă din ultimul deceniu, iar întârzierile de predare a ambulanțelor în spitale au atins un nivel record.

Un total de 2,97 milioane de persoane din Marea Britanie au fost susceptibile de a fi testate pozitiv pentru COVID în săptămâna de până la 28 decembrie, potrivit Oficiului Național de Statistică (ONS). Acest număr este mai mult decât dublu față de cel de la începutul lunii și este cel mai mare total de la jumătatea lunii iulie.

Aproximativ una din 20 de persoane din Anglia este posibil să fi avut COVID-19 în perioada sărbătorilor, alături de una din 18 în Țara Galilor și una din 16 în Irlanda de Nord. Prevalența virusului este ușor mai mică în Scoția, la una din 25 de persoane.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Michelle Bowen, șefa ONS de supraveghere a sănătății, a declarat că infecțiile au crescut pe întreg teritoriul Regatului Unit, nivelurile din Irlanda de Nord fiind acum la cel mai ridicat nivel din martie 2022.
Ea a adăugat: „În regiunile englezești, infecțiile au crescut în Nord-Est, Yorkshire și Humber, East Midlands, East of England, South East și South-West.

Cazurile au crescut, de asemenea, la cei cu vârsta cuprinsă între 2 și anul școlar 6 și la cei cu vârsta de 50 ani și peste”. Valul actual de coronavirus s-ar putea dovedi a fi unul dintre cele mai mari pe care le-a văzut Marea Britanie.

Ultimul val nu a fost legat de o nouă variantă specifică, ci este probabil să reflecte în schimb o cantitate crescută de amestecuri sociale și de transmitere pe calea aerului, în special în timpul vremii reci, când este probabil ca mai multe persoane să stea în casă. O nouă subvariantă a omicronului, denumită XBB.1.5, a devenit dominantă în unele părți din SUA, dar este responsabilă pentru mai puțin de 5% din infecțiile din Marea Britanie, au declarat experții.

Jonathan Ball, profesor de virologie moleculară la Universitatea Nottingham, a declarat că nu există nicio dovadă” că XBB.1.5 este mai periculos decât alte variante, adăugând: S-ar putea să fie capabil să scape de anticorpi, dar aceasta nu este singura imunitate pe care o avem. Sistemul nostru imunitar este obișnuit să se adapteze la viruși.