• Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a declarat miercuri că agenția este îngrijorată de evoluția îmbolnăvirilor din China.
  • Directorul general al OMS s-a întâlnit recent cu oficialii chinezi pentru a sublinia importanța împărtășirii mai multor detalii despre problemele legate de COVID-19.
  • Șeful pentru situații de urgență al OMS, Michael Ryan, a declarat că protocoalele de testare implementate de unele țări nu reprezintă o restricție împotriva călătoriilor.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a declarat miercuri că agenția este îngrijorată de evoluția îmbolnăvirilor din China, pe fondul răspândirii explozive a COVID-19 în întreaga țară și a lipsei de date despre focar din partea guvernului.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că agenția s-a întâlnit recent cu oficialii chinezi pentru a sublinia importanța împărtășirii mai multor detalii despre problemele legate de COVID-19, potrivit mass media internațională.

Au fost cerute inclusiv ratele de spitalizare și secvențele genetice, chiar dacă pandemia continuă să se retragă la nivel global de când a început la sfârșitul anului 2019.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Datele rămân esențiale pentru ca OMS să efectueze evaluări periodice, rapide și solide ale riscurilor în ceea ce privește situația globală”, a declarat directorul general OMS în cadrul unei conferințe de presă.

Măsuri împotriva călătorilor veniți din China

El a mai spus că înțelege de ce numeroase țări au luat recent măsuri împotriva călătorilor care vin din China, adăugând că „este de înțeles că unele țări iau măsuri pentru a-și preveni cetățenii” .

Șeful pentru situații de urgență al OMS, Michael Ryan, a declarat că protocoalele de testare implementate de unele țări nu reprezintă o restricție împotriva călătoriilor. El a precizat că, în ultimii trei ani, China a avut unele dintre cele mai dure reguli din lume în ceea ce privește virusul.

„Realitatea pentru China este că multe țări că nu au suficiente informații pentru a-și baza evaluarea riscurilor” , a spus el.