INTERFAX: Putin spune că 50.000 de soldați ruși mobilizați servesc în prezent în unități de luptă

Discursul președintelui Vladimir Putin la reuniunea Clubului internațional de discuții„ Valdai". Textul integral
  • Vladimir Putin a declarat luni că 50.000 de soldați ruși chemați în cadrul campaniei sale de mobilizare luptă în prezent în unități de luptă din Ucraina.
  • În septembrie, Putin a anunțat o campanie de „mobilizare parțială” pentru a chema sute de mii de noi luptători pentru război.
  • Săptămâna trecută, Putin a declarat că un total de 318.000 au fost chemați la încorporare.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat luni că 50.000 de soldați ruși chemați în cadrul campaniei sale de mobilizare luptă în prezent în unități de luptă din Ucraina, relatează agenția de presă Interfax. Putin a precizat că 80.000 se aflau în zona operațiunii militare speciale” – termenul folosit de Rusia pentru războiul său din Ucraina – iar restul celor aproape 320.000 de recrutați se aflau în tabere de antrenament în Rusia.

Acum avem 50.000 în unitățile lor de luptă. Restul nu participă încă la lupte”, a declarat Putin, citat de Interfax, în timpul unei vizite în regiunea Tver, în afara Moscovei.

În septembrie, Putin a anunțat o campanie de „mobilizare parțială” pentru a chema sute de mii de noi luptători pentru război, după ce Ucraina a recucerit mari porțiuni de teritoriu în cadrul unei contraofensive. Măsura a provocat un exod de sute de mii de ruși și a declanșat proteste anti-război în întreaga țară.

Săptămâna trecută, Putin a declarat că un total de 318.000 au fost chemați la încorporare. Rusia a încheiat campania de mobilizare parțială la sfârșitul lunii octombrie, ministrul apărării, Serghei Șoigu, declarând la 28 octombrie că aproximativ 41.000 de luptători ruși s-au alăturat deja unităților care luptă în Ucraina.