• Artemis 2 va fi primul zbor cu echipaj al lui Orion, urmând să înconjoare Luna într-un zbor care va dura aproximativ 10 zile.
  • NASA nu a precizat dacă alți parteneri internaționali, cum ar fi Europa sau Japonia, vor trimite astronauți pe Artemis 2.
  • Jim Bridenstine, administratorul NASA la acea vreme, a declarat că în viitor vor fi adăugați și alți astronauți, inclusiv cei de la partenerii internaționali.

În timp ce NASA se pregătește să selecteze echipajul celei de-a doua misiuni Artemis, astronautul șef al agenției spune că întregul corp de astronauți, și nu un subset anunțat anterior, este eligibil pentru acest zbor și pentru viitoarele misiuni pe Lună.

În cadrul unei ședințe de informare din 5 august de la Centrul Spațial Johnson despre viitoarea misiune Artemis 1 fără echipaj, Reid Weisman, șeful biroului astronauților, a declarat că se așteaptă ca echipajul de patru persoane care va zbura pe Artemis 2 să fie selectat în curând.

Întrebarea pe care o va pune toată lumea este când vom desemna un echipaj pentru Artemis 2? Sperăm că acest lucru se va întâmpla mai târziu în acest an, a spus el. Se așteaptă ca acea misiune să fie lansată nu mai devreme de 2024.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Artemis 2 va fi primul zbor cu echipaj al lui Orion, urmând să înconjoare Luna într-un zbor care va dura aproximativ 10 zile. Echipajul format din patru persoane va include un astronaut canadian, ca parte a unui acord încheiat în decembrie 2020 între NASA și Agenția Spațială Canadiană cu privire la contribuția Canadei la brațul robotic Canadarm3 pentru portalul lunar.

NASA nu a precizat dacă alți parteneri internaționali, cum ar fi Europa sau Japonia, vor trimite astronauți pe Artemis 2. În ceea ce privește astronauții proprii ai agenției, Wiseman a declarat că întregul corp de astronauți de 42 de persoane va fi luat în considerare pentru această misiune și pentru zborurile ulterioare ale Artemis.

Din punctul meu de vedere, oricare dintre cei 42 de astronauți activi ai noștri este eligibil pentru o misiune Artemis, a spus el, un aspect pe care l-a subliniat de mai multe ori în timpul ședinței de informare. „Vrem să alcătuim echipa potrivită pentru această misiune.

Dragi compatrioți americani, vă ofer eroii viitorului care ne vor duce înapoi pe Lună și dincolo de ea, generația Artemis, a declarat Pence la o reuniune a Consiliului Național Spațial din decembrie 2020, în cadrul căreia a anunțat cei 18 astronauți care vor forma echipa. Cinci dintre cei 18 au participat la acea reuniune de la Centrul Spațial Kennedy.

Jim Bridenstine, administratorul NASA la acea vreme, a declarat că în viitor vor fi adăugați și alți astronauți, inclusiv cei de la partenerii internaționali. Acesta este primul nostru cadru de astronauți Artemis, a declarat Bridenstine. Vreau să fiu clar: vor fi mai mulți.

Totuși, Wiseman a subliniat că îi va lua în considerare pe toți astronauții actuali, precum și pe cei 10 candidați astronauți aflați în prezent în pregătire. Avem 42 de astronauți activi aici în Houston și 10 candidați astronauți care vor bate la ușă pentru Artemis 2 și mai departe, a spus el.

El a adăugat că NASA a schimbat, de asemenea, cerințele privind expunerea la radiații pe toată durata vieții, care anterior variau în funcție de vârstă și sex, la o singură limită. Un raport din iunie 2021 al Academiilor Naționale a aprobat o astfel de propunere, menționând că creează egalitatea de șanse pentru zborurile spațiale față de standardele anterioare care stabileau limite mai mici pentru femei.

Wiseman a declarat că acele standarde anterioare draconice au fost înlocuite cu o singură limită. Am egalizat toate limitele de radiații. Nu contează dacă ești bărbat, dacă ești femeie, este exact același lucru.

Scopul nostru final este ca Statele Unite ale Americii să fie jumătate bărbați, jumătate femei. Ei bine, spațiul ar trebui să fie cel puțin atât, a spus el. Dacă nu putem face aceste nave spațiale echitabile și nu putem zbura cu orice tip de persoană pe ele, atunci trebuie să ne uităm la sistemele noastre și să le reevaluăm.

De asemenea, nu există restricții de vârstă în ceea ce privește misiunile Artemis, a spus el, menționând că în corpul astronauților se află persoane cu vârste cuprinse între sfârșitul anilor 20 și mijlocul anilor 60. Atâta timp cât ești sănătos, te vom încărca într-o rachetă și te vom lansa de pe planetă.