• Unele zone au înregistrat mai mult de 30 de centimetri de ploaie, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie.
  • Ploile puternice se deplasează spre sud şi vor scădea în intensitate în această seară şi în cursul nopţii.
  • Ploile vor continua şi în weekend şi ar putea duce la mai multe îngrijorări legate de inundaţii.

Cel puţin două persoane au murit în urma furtunilor din California, iar aproape 10.000 de locuitori se află sub ordin de evacuare, au anunţat autorităţile, în timp ce inundaţii intense ameninţă mai multe comitate de coastă.

Furtunile puternice au provocat precipitaţii abundente în partea centrală şi nordică a statului, determinând Centrul de prognoză meteo să emită un avertisment de nivel 4 din 4 de precipitaţii excesive în zonă, anunţă CNN.

Între timp, declararea stării de urgenţă solicitată joi seară de guvernatorul Gavin Newsom a fost aprobată de preşedintele Joe Biden, deschizând calea pentru ajutor financiar, a declarat Nancy Ward, director al Biroului de servicii de urgenţă al statului.

Recomandări

BIDEN S-A ÎNTÂLNIT CU NAVALNIA
INFLATIA DIN ROMANIA
IOHANNIS CANDIDEAZĂ LA ȘEFIA NATO
WELCOME TO THE MOON
NOI SANCȚIUNI PENTRU PUTIN
UE ADOPTĂ AL 13-LEA PACHET DE SANCȚIUNI ÎMPOTRIVA RUSIEI

Două decese au fost confirmate şi aproximativ 9.400 de locuitori se află sub ordine de evacuare, a declarat Ward. Aproximativ 25 de milioane de persoane se află sub incidenţa alertelor de inundaţii, iar peste 25.000 au rămas fără electricitate, potrivit PowerOutage.us.

Unele zone au înregistrat mai mult de 30 de centimetri de ploaie, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie. Ploile puternice se deplasează spre sud şi vor scădea în intensitate în această seară şi în cursul nopţii. Dar ploile vor continua şi în weekend şi ar putea duce la mai multe îngrijorări legate de inundaţii.

În timp ce locuitorii din multe dintre comunităţile montane din California rămân blocaţi de zăpada produsă de furtunile de iarnă consecutive, un alt eveniment atmosferic semnificativ este aşteptat să afecteze regiunea la începutul săptămânii viitoare. Centrul Naţional al Apelor a declarat: Mai multe runde de precipitaţii, în plus faţă de topirea zăpezii, vor avea ca rezultat un potenţial de creşteri semnificative de-a lungul cursurilor de apă şi râurilor, cu efecte extinse de inundaţii posibile până la începutul săptămânii viitoare”.