• Un bărbat de 81 de ani a supraviețuit cu croissante, bomboane și biscuiți timp de aproape o săptămână, singur în mașina, blocată într-un munte de zăpadă pe o autostradă pustie din California.
  • Matematicianul și fostul angajat al NASA nu era bine pregătit pentru vreme, purtând doar un hanorac.
  • Aproximativ un metru și jumătate de zăpadă a căzut în timpul seriei de furtuni care au lovit statul pe parcursul săptămânii

Un bărbat în vârstă de 81 de ani a supraviețuit cu croissante, bomboane și biscuiți timp de aproape o săptămână, singur în mașina sa, blocată într-un munte de zăpadă pe o autostradă pustie din California.

Jerry Jouret, în vârstă de 81 de ani, a pornit de la casa sa de vacanță din Big Pine, California, pe 24 februarie, se îndrepta către casa familiei sale din Gardnerville, Nevada – situată la puțin peste trei ore distanță, în condiții bune de condus.

În timpul drumului, Jouret a virat din greșeală pe un drum secundar, iar SUV-ul său a rămas blocat în apropiere de Gilbert Pass, a declarat el pentru CNN. O plapumă ușoară și un prosop de baie au fost singurele lucruri pe care Jouret le avea pentru a se încălzi, a spus el.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Jouret a rămas cu blocat în zăpadă cu mașina și a conservat benzina și bateria vehiculului, pornind SUV-ul doar periodic pentru a se încălzi.

Aproximativ un metru și jumătate de zăpadă a căzut în timpul seriei de furtuni care au lovit statul pe parcursul săptămânii. În multe zone din California s-au înregistrat cantități semnificative de zăpadă – un eveniment neobișnuit pentru un stat în care iernile sunt foarte blânde.

Bărbatul a fost găsit în timp ce un pilot a observat ceva ce inițial a crezut că este o piatră. O privire mai atentă a dezvăluit un vehicul – iar pilotul a observat un braț care se agita din mica deschidere a geamului mașinii. Jouret a stat în spital doar câteva ore și nu a prezentat semne de hipotermie, a declarat nepotul său. „Asistentele au fost șocate de cât de bune îi erau semnele vitale”, a spus nepotul lui Jouret.

Christian Jouret speră ca salvarea miraculoasă a bunicului său să servească drept avertisment pentru alții despre cât de periculoase pot fi călătoriile pe timp de iarnă, mai ales când nu este ceva cu care ești obișnuit.