• Temperaturile din capitala catalană au coborât sub zero grade, în timp ce aproximativ 7 cm de zăpadă au căzut peste noapte. De asemenea, a nins și în Mallorca.
  • Mai multe regiuni din Spania se află sub alertă de ninsori și vreme rece din cauza furtunii Juliette.
  • Temperaturile medii obișnuite în Barcelona în luna februarie se situează între 8 și 15 grade Celsius.

Mai multe zone ale oraşului spaniol Barcelona au fost acoperite cu zăpadă în noaptea de luni spre marţi, după ce furtuna Juliette a adus temperaturi neobişnuit de scăzute în mai multe regiuni turistice ale Spaniei, potrivit EFE și The Independent.

Temperaturile din Barcelona, capitala Cataloniei, au scăzut sub pragul de îngheţ şi un strat de zăpadă cu grosimea de aproximativ 7 centimentri s-a acumulat în timpul nopţii de luni spre marţi. A nins şi în insula Mallorca.

Mai multe regiuni ale Spaniei se află sub incidenţa unui cod de ninsori şi vreme rece din cauza furtunii.

De obicei, temperaturile medii din Barcelona pentru luna februarie sunt cuprinse între 8 grade Celsius şi 15 grade Celsius.

Insula Mallorca din Arhipelagul Baleare, care are o climă caldă, a fost lovită de aceeaşi furtună, obligându-i pe meteorologii spanioli să emită un foarte rar cod roşu de vreme rece şi să prognozeze un strat de zăpadă cu grosimea de 40 de centimetri în Munţii Serra de Tramuntana din nordul insulei.

Condiţiile nefavorabile au dus la închiderea drumurilor, iar mulţi dintre rezidenţi au tremurat de frig în locuinţele lor.

Cei care s-au aventurat afară au purtat haine groase, iar unii dintre ei au profitat de rara ocazie de a participa la o bătaie cu bulgări de zăpadă.

În această perioadă a anului, parcurile şi grădinile locale sunt de obicei pline de migdali înfloriţi, însă mai multe oraşe de pe Insula Mallorca, inclusiv Valldemossa şi Lluc, sunt acoperite de zăpadă şi temperaturile au scăzut până la -2 grade Celsius. De obicei, insula spaniolă înregistrează valori diurne de temperatură de 15 grade Celsius în această perioadă.

Furtuna Juliette a adus cu sine valuri uriaşe şi vânturi ce au atins viteze de 80 de km/oră.

În noaptea trecută, temperatura a scăzut până la -18,6 grade Celsius în Lleida, un oraş din provincia Catalonia.

Luna trecută, părţi ale insulei Ibiza au fost şi ele acoperite cu zăpadă în urma unui val neobişnuit de frig care s-a abătut asupra insulei spaniole.