• CSAT s-a reunit sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis. Pe ordinea de zi a întrunirii s-au regăsit consumul de droguri sau alte substanţe stupefiante.
  • Vladimir Ionas, sociolog: „Noi avem o mare problemă cu consumul pastilelor care au tot felul de efecte halucinogene, consumate fie în în corelație cu alcoolul, fie în număr mare.”
  • Vladimir Ionas, sociolog: „ Trebuie să convingem tinerii că nu este o soluție să consume sub nicio formă droguri de mare risc.”

CSAT s-a reunit sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis. Pe ordinea de zi a întrunirii s-au regăsit consumul de droguri sau alte substanţe stupefiante de către tineri și elevi, situația de securitate în regiunea Mării Negre, dar și planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2024-2033.

„ În primul rând, noi avem o mare problemă cu consumul pastilelor care au tot felul de efecte halucinogene, consumate fie în în corelație cu alcoolul, fie în număr mare. Aici e nevoie de o implicare activă a Ministerului Sănătății care să pună o presiune uriașă pe cei care prescriu astfel de de medicamente”, spune Vladimir Ionaș, sociolog.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a reuniunii sunt incluse subiecte referitoare la consumul de droguri sau alte substanţe stupefiante de către tineri sau elevi – risc major la adresa siguranţei individuale şi naţionale; evoluţiile privind situaţia de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei – implicaţii pentru România; planul de înzestrare a Armatei României 2024 – 2033.

„Trebuie să convingem tinerii că nu este o soluție să consume sub nicio formă droguri de mare risc. Sub niciun caz acestei cocktail, ocupatiile pe care înțeleg de la tineri de liceu că sunt la modă acum printre printre ei. Deci e nevoie de educație”, a mai adăugat Vladimir Ionas.

Citește și: