• Iohannis a transmis marţi seara pe Twitter că România este solidară cu „prietenul şi aliatul” Polonia, după ce rachete ruseşti ar fi căzut pe teritoriul acestei ţări şi ar fi ucis două persoane.
  • Exploziile ar fi avut loc la graniţa Poloniei cu Ucraina, după bombardamentele masive de marţi ale Rusiei în Ucraina.
  • Premierul polonez a convocat o reuniune urgentă a Comitetului pentru Securitate Naţională şi Apărare.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi seara pe Twitter că România este solidară cu „prietenul şi aliatul” Polonia, după ce rachete ruseşti ar fi căzut pe teritoriul acestei ţări şi ar fi ucis două persoane.

România se solidarizează total cu prietenul şi aliatul Polonia în urma ştirilor îngrijorătoare legate de exploziile de pe teritoriul său. Suntem în contact cu partenerii şi aliaţii noştri” , a scris Iohannis pe Twitter.

Exploziile ar fi avut loc la graniţa Poloniei cu Ucraina, după bombardamentele masive de marţi ale Rusiei în Ucraina. Premierul polonez a convocat o reuniune urgentă a Comitetului pentru Securitate Naţională şi Apărare.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Potrivit Reuters, Casa Albă nu a putut confirma deocamdată informaţiile din Polonia, dar colaborează cu guvernul polonez pentru a aduna date.

Ministerul rus al Apărării a negat implicarea şi a spus că informaţiile sunt o „provocare” pentru escaladarea conflictului.