• Președintele Iohannis a spus că este de acord cu comasarea.
  • Partidele din coaliție discută modalități în care pot fi comasate alegerile.
  • Românii sunt chemați în 2024 la patru rânduri de alegeri.

Klaus Iohannis spune că este de acord ca alegerile să fie comasate. Ciucă și Ciolacu discută azi dacă este plauzibil scenariul comasării.

Cei din PNL și PSD vor ca localele să se desfășoare în același timp cu europarlamentarele, iar alegerile parlamentare în același timp cu turul doi al prezidențialelor. Aceștia susțin că, astfel, s-ar reduce mare parte din sumele alocate pentru cele patru tururi de alegeri la care sunt chemați românii anul acesta.

După ședința de guvern de la ora 11:00, vor avea loc discuții între cele două partide din coaliție, pentru a decide care dintre scenariile plauzibile pentru comasare pot fi puse în aplicare. Cel mai des se discută despre varianta în care alegerile parlamentare și turul doi din prezidențiale se vor desfășura în toamnă, iar europarlamentarele și alegerile locale în iunie.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT

Trebuie să se discute dacă acest scenariu este posibil din punct de vedere constituțional și dacă mai este timp pentru modificările aduse legii electorale, astfel încât, să poată fi desfășurate cele din iunie.

Citește și: