Preşedintele României, Klaus Iohannis, a spus că a decis să convoace săptămâna viitoare consultările de la Palatul Cotroceni deoarece politicienii au nevoie de timp ca să coboare cu picioarele pe pământ.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a văzut în Parlament un entuziasm total nemotivat în legătură cu căderea Guvernului şi a considerat că politicienii au nevoie de timp pentru a se înţelege.

„Am constatat ieri în Parlament un entuziasm total nemotivat în legătură cu căderea Guvernului… Am observat după ce s-a încheiat moţiunea că liderii au avut diverse abordări, unii au spus că nu vor să vină la Cotroceni, alţii au ţopăit pe acolo că suspendă preşedintele, nu rezolvă nimic, vor doar circ… Alţii au venit cu condiiţii ca şi cum s-a format coaliţia, este nevoie de zile până când toată lumea coboară cu picioarele pe pământ”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Şeful statului a mai spus că discuţiile vor avea avea loc după risipirea entuziasmului.

„O criză de acest tip nu a mai fost, politicienii au discursuri anti tot, aşa nu se poate, cineva trebuie să formeze guvernul… Am considerat că este nevoie de câteva zile până când aceste entuziasm nemotivat legat de căderea Guvernului se stinge… Apoi începem discuţii aşezate, serioase, mature”, a adăugat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele le-a cerut politicienilor să găsească o soluţie la criza politică deoarece ţara are numeroase probleme.

„Sunt foarte îngrijorat, am primit datele de azi despre pandemie, avem aproximativ 15 mii de persoane infectate, avem 330 de morţi, este o catastrofă, preţurile la energie cresc”, a explicat preşedintele României.

Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură, marţi, în Parlament. Consultările pentru formarea unui nou Guvern vor avea loc săptămâna viitoarea la Palatul Cotroceni.