• Iohannis: În unanimitate am decis că, începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la școală
  • În localitățile în care sunt puține cazuri de COVID-19, aflate în Scenariul Verde, toți copiii merg la școală
  • În localitățile din Scenariul Galben, copiii de grădiniță merg fizic, elevii din clasele 0-IV merg la școală, iar din celelalte cicluri, merg doar elevii de clasa a VIII-a și a XII-a
  • În cazul localităților aflate în Scenariul Roșu, merg fizic la școală elevii la de la clasele 0-IV și cei de grădiniță

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că școlile se vor redeschide din 8 februarie, odată cu cel de-al doilea semestrul al doilea. Elevii și preșcolarii vor merge la cursuri în funcție de rata de infectare din localitate, pe trei scenarii.

Am început cu o analiză a contextului pandemic și vă spun câteva lucruri foarte clare: Nu am scăpat de pandemie. Trebuie să fim responsabili, să păstrăm măsurile în vigoare. În ultimele săptămâni, incidența bolii s-a redus un pic. Avem ceva mai puține persoane la ATI și ceva mai puține persoane internate în spital.

Trendul este descendent, dar nu suntem singuri în Europa și ne-am uitat să vedem ce face alții. Majoritatea țărilor din UE deschid școli. În majoritatea statelor, școlile sunt deja deschise sau vor fi deschise progresiv, în următoarele sătpămâni.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În unanimitate am decis ca, începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la școală

În localitățile cu puține cazuri de COVID, aflate în Scenariul Verde, toți copiii merg la școală, inclusiv cei de la grădiniță.

În localitățile din Scenariul Galben, copiii de grădiniță merg fizic, elevii din clasele 0-IV merg la școală, iar din celelalte cicluri, merg doar elevii de clasa a VIII-a și a XII-a

În cazul localităților aflate în Scenariul Roșu, merg fizic la școală elevii la de la clasele 0-IV și cei de grădiniță

În localitățile carantinate, toată lumea stă acasă.

Sigur, mai sunt multe detalii de clarificat. Cum se verifică dacă un copil e bolnav, la câte cazuri de îmbolnăvire într-o școală se închide – toate vor fi rapid clarificate prin ordin comun de ministru al Sănătății și Educației, care va fi pregătit azi și mâine ”, a spus, marți, președintele Klaus Iohannis.