• La conferința de presă comună, Klaus Iohannis a spus că a discutat cu omologul său despre aderarea României la Schengen.
  • La rândul său, Macron a spus că „Franța e alături de România” și că dorește ca acest dosar să progreseze.
  • Situația din Ucraina a fost una din temele centrale de discuție dintre cei doi lideri.

Preşedintele Klaus Iohannis a postat, miercuri, pe Twitter, după ce l-a primit pe omologul francez Emmanuel Macron: „Împreună suntem mai puternici!”

„Bun venit în România, dragă Preşedinte Emmanuel Macron! Angajamentul trupelor noastre şi a celorlalţi Aliaţi dovedeşte unitatea noastră şi întăreşte securitatea Mării Negre şi a regiunii euro-atlantice. Împreună suntem mai puternici!”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

La rândul său, Macron a spus că „Franța este alături de România” și că dorește ca acest dosar să progreseze.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Preşedintele francez Emmanuel Macron a ajuns marţi seara în România, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa. A fost întâmpinat de premierul Nicolae Ciucă.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri pe Macron, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Macron a avut o întâlnire cu militarii francezi staţionaţi la baza din judeţul Constanţa.

Preşedintele ucrainean va trebui să negocieze cu Rusia şi noi, europenii, vom fi şi noi prezenţi la această masă, aducând garanţii de securitate şi elemente care ţin de resortul nostru. Aceasta este realitatea, aceasta va trebui să se întâmple la un moment dat şi niciun discurs excesiv nu trebuie să vină să ne umbrească viitorul”, a spus preşedintele francez.

Preşedintele Emmanuel Macron declara, marţi după-amiază, înaintea vizitei în România, că Franţa este mobilizată pentru protejarea frontierelor Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene.