Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a depus jurământul. Iohannis: Vă doresc să vă integrați în echipa guvernamentală

  • Depunerea jurământului va avea loc la ora 18.15, anunță Administrația Prezidențială
  • Șeful statului va susține, la ora 19:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă
  • Ioana Mihăilă va prelua portofoliul de la Sănătate, după ce Vlad Voiculescu a fost demis de premier

UPDATE 18.30. Iohannis, mesaj pentru noul ministru al Sănătății: Vă doresc să vă integrați în echipa guvernamentală

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis noului ministru al Sănătății să aibă putere de muncă și să se integreze în echipa guvernamentală. Mesajul a fost transmis după ce Ioana Mihăila a depus jurământul și a preluat funcția de ministru al Sănătății.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a ministrului sănătății, Ioana Mihăilă, a avut loc miercuri, la Palatul Cotroceni. Conform tradiției, la finalul ceremoniei președintele Klaus Iohannis a ținut un scurt discurs.

„Preluați astăzi un minister foarte complicat, într-o perioadă foarte dificilă de pandemie. Vă doresc multă putere de muncă, mult succes, să vă integrați în echipa guvernamentală”, a spus președintele României.

Șeful statului a vorbit și despre coaliția de guvernare.

„Cred că este un moment bun să spun că sunt foarte bucuros că în coaliție s-a găsit un modus vivendi care ne dă tuturor speranțe că lucrurile, de acum înainte, vor merge și mai bine. Și, în acest sens, doresc și Guvernului să găsească o colaborare foarte bună între membrii Guvernului și, în acest caz special, să o sprijiniți pe noua colegă, doamna ministru Mihăilă, fiindcă va avea enorm de multe probleme de rezolvat. Iar coaliției de guvernare îi doresc mult succes și să terminăm, cu rezultate notabil de bune, această etapă nefericită, pandemică. Sper foarte mult ca, printr-o campanie de vaccinare de succes, să reușim până în vară să ieșim din pandemie.”, a precizat Klaus Iohannis.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru învestirea Ioanei Mihăilă ca ministru al Sănătății, iar depunerea jurământului va avea loc la ora 18.15, anunță Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a Ioanei Mihăilă, ministrul Sănătății, transmite Administrația Prezidențială.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea lociercuri, ora 18:15, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, șeful statului va susține, la ora 19:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

Ulterior, la 19.30, noul ministrul al Sănătății va susține o conferință de presă la sediul ministerului.