Publicistul Ion Cristoiu afirmă că tot scandalul creat de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, prin suspendarea PUZ-urilor de sectoare, nu este altceva decât un gest electoral și consideră că edilul trebuia mai întâi să inventarieze spațiile verzi din București, să vadă ce trebuie făcut și după aceea să se ocupe de clădiri.
Advertisment
Jurnalistul spune că acțiunea edilului e o fantezie motiv pentru care l-a plasat pe locul 4 în Topul Săptămânii, realizat în cadrul emisiunii Gândurile lui Cristoiu, de vineri seară, de la Aleph News. În acest top, primul loc este ocupat de prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, iar ultimul de președintele R. Moldova, Maia Sandu.
Topul Săptămânii
Locul 5- Maia Sandu, președintele Republicii Moldova
„Maia Sandu, în care eu o regăsesc plenar pe Clotilde Armand din România. Sigur, ea a devenit președinta Republicii Moldova pe o anumită politică, pe anumite făgăduieli. Președintele în Republica Moldova nu înseamnă nimic, dar mă rog… Eu mereu fac această diferență între a face și a face gălăgie. Ea a început să facă gălăgie. Are și o declarație unică. Zice Curtea Constituțională a avut dreptate, dar în asemenea vremuri nu trebuie să respectăm Constituția. E dificil să administrezi, dar nu se poate administra decât fără gălăgie. Ea a venit și a zis ‘gata, ca și Clotilde, Parlamentul e nelegitim, eu sunt Jeanne D’Arc, nu vreau să discut cu voi’. Nu va face nimic. Ea e din același neam cu USR-PLUS”.
Recomandări
Locul 4 – Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
„Nicușor Dan, cu a lui fantezie cu oprirea PUZ-urilor. Până la urmă s-a ajuns că, de fapt, numai un an. Am înțeles, se opresc PUZ-urile alea. Și? A fost gândită electoral. Nici el nu face absolut, nici el nu drege măcar un stop. Face gălăgie. În Românis este foarte ușor să faci gălăgie, dar merge o zi-două, cinci, dar după asta românii zic ‘bă, dar ăsta nu a rezolvat aia, nu a rezolvat aia, noi stăm’. Va fi o notă de plată. Gălăgia obosește. La un moment dat, lumea se obișnuiește cu claxonul, și trebuie să mai inventezi ceva. Acum, Nicușor Dan trebuie să facă ceva mediatic, nu știu, să dărâme primăria, dar problemele rămân. Mai degrabă le iei încetul cu încetul. Nu a făcut cadastru nici acum. Vrea spațiu verde în București? Eu zic să facă un cadastru, să spună ‘avem parcul X’. Mi-a rezolvat problema parcului Ghica, din care un sfert e al Ambasadei italiene? Nu poți să faci parcul ăla spațiu verde că un sfert e al Ambasadei Italiei, el nici nu știe, e dat de pe vremea lui Mussolini. Fă întâi un bilanț, ia Herăstrăul, ce am nevoie, ia parcul cutare, creează niște oaze unde poți și apoi începi să dărâmi clădirile. Am înțeles că el vrea acum să regândească Bucureștiul. Păi cum să regândești Bucureștiul, iertați-mă Bucureștiul e un gogorloi uriaș, haotic”.
Locul 3 – Raed Arafat, secretar de stat în MAI, șeful DSU
„Celebrul domn Arafat, care a reușit rara performanță să se certe nu atât cu mine, ci și cu ONG-urile. Eu fiind bătrân și obișnuit cu politicienii, n-am sărit în sus, dar ce a făcut el este împotriva politicii pentru că el este demnitar. Totuși, domnul Raed Arafat uită că el este secretar de stat la Interne și, de regulă, demnitarul dacă are o obiecție – a înjurat și Mediafax- la ce am scris eu, că sunt jurnalist, trimite un drept la replică și îl publicăm, dar nu faci polemică cu mine. Domnul Rareș Bogdan a zis foarte bine despre Ludovic Orban – i s-a umflat capul. Ascultați-mă, am văzut mulți cărora li s-a umflat capul și după asta, când cad după scaun și se julesc la cot strigă vai! Ghinionul meu e că îl voi apăra tot eu… o să vedeți că viața e complicată, mult mai complicată decât pare”.
Locul 2 – Teodosie, arhiepiscopul Tomisului
„Puțină lume a remarcat că la acest sinod, punctul lui de vedere a fost victorios. 1. Se va înființa Mitropolia Tomisului și sigur va fi el mitropolit, care va fi foarte importantă că e mitropolie veche, el a propus. A fost acolo și o bătălie pentru că să știți că și la biserică sunt tefeliști. E unul, nu-i dau numele că nu vreau să mă bată Dumnezeu, dar e tefelist din ăla rău de tot. Și 2, a fost disputa pe ritualul botezului pe care a câștigat-o, dar el avea dreptate. Ritualul ăsta care se găsește și la vikingi, că și pe ăia, bărbați fiind, îi vâră în apă. Așa e ritualul. Nu poți să modifici ritualul pentru că a fost un accident. El a câștigat. El a fost purtătorul de cuvânt, deși a fost atacat de tefeliști, al tradiției. Într-o societate cum e România, avem Biserica. Dacă și Biserica începe să danseze rock… de ce să se modernizeze? Cine vrea să meargă la biserică, merge cu broboadă. Democrațiile sunt definite prin diversitate. Unul e habotnic, unul e rrom. Lasă-l, dacă așa e tradiția că îl pui în cristelniță…”
Locul 1- Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL
„A avut curaj, ca prim-vicepreședinte, să le dea una peste față celor din USRPLUS, atrăgându-le atenția că în cazul schitului Prodromu nu e vorba de religie, e vorba de o chestiune de istorie a României și e puțin și un milion de euro. Anual! Hai, las-o! Trebuie întreținut. Normal era să-l sprijine și alții din conducerea PNL, dar nu au avut curaj să se certe cu cei de la USRPLUS”.
Partenerii noștri