• Recep Erdogan va fi învins la alegerile prezidenţiale de duminică de contracandidatul său, Kemal Kilicdaroglu, liderul CHP (Partidul Popular Republican), principalul partid de opoziţie, spune Ion Cristoiu.
  • Publicistul afirmă că la modul cum se falsifică sondajele arată că Erdogan nu mai stăpâneşte nimic, iar sondajele sunt făcute să pregătească eşecul.
  • Conform celui mai recent sondaj, Erdogan ar obţine la alegerile de duminică de 43,7% din voturi, iar Kiliçdaroglu de 49,3%. În acest caz, cei doi candidaţi se vor confrunta în turul al doilea, pe 28 mai.

Recep Erdogan va fi învins la alegerile prezidenţiale de duminică de contracandidatul său, Kemal Kilicdaroglu, liderul CHP (Partidul Popular Republican), principalul partid de opoziţie, spune Ion Cristoiu.

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că preşedintele turc, Recep Erdogan, va fi învins la alegerile prezidenţiale de duminică de contracandidatul său, Kemal Kilicdaroglu, liderul CHP (Partidul Popular Republican), principalul partid de opoziţie.

,,La felul cum se falsifică sondajele, o să piardă Erdogan. Înseamnă că nu mai stăpâneşte nimic. Sondajele sunt făcute să pregătească eşecul. În momentul în care tu eşti preşedinte în exerciţiu şi concurentul tău, are 74 de ani şi e cum e Cioloş, plus că e o coaliţie. Şi ştiţi care e poanta? Majoritatea partidelor din coaliţie sunt mai conservatoare, mai islamiste decât partidul lui Erdogan. Cât de mare să fie ura faţă de Erdogan pentru că e clar că ăla nu poate să ofere nimic.  E ceva suspect. Nici nu apucase să-l desemneze candidatul Opoziţiei că avea 20% în sondaje. Pe Erdogan l-a costat cochetăria cu ruşii. E o ocazie pentru americani să-şi rezolve o mare problemă.(…) Turcia e în NATO. Cine e mai  supusă americanilor Germania sau Turcia? Gerrmania. NATO e condusă de americani. Turcia, prin Erdogan, a încercat şi a reuşit, să fie un mare actor regional de care să ţii cont.(…) Turcia deranjează că nu e de slugărnicia Germaniei. Turcia nu joacă cu Rusia, că e prea puternică, ea poate să o concureze. Are o poziţie diferită. La ora actuală, NATO, americanii au nevoie de state supuse, în tot lagărul. Nu intră în linie, pierde alegerile. Dacă pierde Erdogan, şi e sigur,  putem să ne luăm adio de la Turcia pe vreo 10-15 ani”, a afirmat publicistul, vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la SMART Tv.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Conform celui mai recent sondaj, Erdogan ar obţine la alegerile de duminică de 43,7% din voturi, iar Kiliçdaroglu de 49,3%. În acest caz, cei doi candidaţi se vor confrunta în turul al doilea, pe 28 mai.