• Ion Cristoiu: În cazul Ministerului Mediului, amândouă partidele, dar mai ales PSD, are interesul să ia un minister pentru Dan Voiculescu. Ministerul este dorit de Dan Voiculescu pentru Graţiela Gavrilescu.
  • Ion Cristoiu: Cred că este şi o presiune de la Bruxelles pentru scoaterea UDMR de la guvernare. Din cauza prezenţei UDMR la guvernare, România nu se înscrie în corul care hămăie la Ungaria. UDMR este simpatizant al lui Viktor Orban şi atunci fără UDMR, ar fi liberi să hămăie.
  • Ion Cristoiu: Cel mai incorect dintre cele două partide este PSD pentru că tot ceea ce fac Ciolacu, Grindeanu este un fals de proporţii deoarece nu se schimbă guvernarea. Dl Ciolacu vorbeşte despre impozitul progresiv, de parcă ar fi câştigat alegerile. Pentru Dumnezeu, avem aceeaşi majoritate.

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că scoaterea UDMR de la guvernare odată cu rocada premierilor este o miză atât pentru PSD, cât şi pentru PNL care astfel mai câştigă câteva posturi pentru baronii locali şi clientela politică, dar şi un mod de a mulţumi Bruxelles-ul, aflat în conflict cu Ungaria lui Viktor Orban.

,,Cele două partide PSD şi PNL sunt partide de baroni, care depind foarte mult de şefii din teritoriu. Ei cer pe lângă afaceri, parale şi posturi. Cred că amândouă partidele ar avea interesul să împartă cele trei ministere ale UDMR. În cazul Ministerului Mediului, amândouă partidele, dar mai ales PSD, are interesul să ia un minister pentru Dan Voiculescu. Ministerul este dorit de Dan Voiculescu pentru Graţiela Gavrilescu”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la SMART TV.

Ion Cristoiu spune că vin alegerile şi Dan Voiculescu  face presiuni ca partidul său, PPUSL, să-şi pună candidaţi pe listele PSD, în schimbul susţinerii mediatice a trustului său de presă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

,,Când se apropie alegerile, Dan Voiculescu face presiuni ca partidul său, care e ca o broscuţă, să se urce pe spatele elefantului. Cu atât mai mult are nevoie la anul. La europarlamentare, va participa împreună cu PSD, altfel nu are nicio şansă, nici măcar de 1%. Şi atunci PSD are interesul să tragă vreo 4-5 de-ai lui Voiculescu, care au fost şi data trecută, deşi nu aveau legătură cu Parlamentul European, trebuia să-i răsplătească, sunt din trust, fac cafele pe-acolo. Apoi vin localele unde, ar avea nevoie mai ales la consiliile judeţene, mai obţine şi el 2-3 consilieri care trebuie să se combine, şi parlamentarele. Din ce ştiu eu, Dan Voiculescu e necruţător când e vorba de partidul lui, e jucăria lui. Aşa se explică bătălia pentru a lua de la UDMR” , a explicat publicistul.

Ion Cristoiu spune că din cauza prezenţei UDMR la guvernare, România nu s-a înscris în corul ţărilor care critică politica premierului ungar, Viktor Orban, şi atunci ar exista şi un interes al Bruxelles-ului ca formaţiunea maghiară să fie trimisă în opoziţie.

,,Este limpede că în perioada următoare nu se va mai lua nicio decizie care are nevoie de o majoritate zdrobitoare, vin alegerile şi atunci se pot lipsi de UDMR. Nu în ultimul rând şi cel mai important cred că este şi o presiune de la Bruxelles pentru scoaterea UDMR de la guvernare. Din cauza prezenţei UDMR la guvernare, România nu se înscrie în corul care hămăie la Ungaria. UDMR este simpatizant al lui Viktor Orban şi atunci fără UDMR, ar fi liberi să hămăie, Bogdan Aurescu cred că de-abia aşteaptă. UDMR ar avea şi ea interesul pentru că dacă rămâne la guvernare nu influenţează cu nimic votul alegătorilor din Ardeal” , a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu acuză PSD că se comportă incorect deoarece înainte rotativei guvernamentale vorbeşte despre luarea unor măsuri cu impact major de parcă ar fi câştigat alegerile.

,,Cel mai incorect dintre cele două partide este PSD pentru că tot ceea ce fac Ciolacu, Grindeanu este un fals de proporţii deoarece nu se schimbă guvernarea. Dl Ciolacu vorbeşte despre impozitul progresiv, de parcă ar fi câştigat alegerile. Pentru Dumnezeu, avem aceeaşi majoritate. Problema impozitului progresiv, a reducerii numărului de ministere vine după alegeri. PSD este absolut incorect. El nu a câştigat alegerile cu impozitul progresiv. Imaginea asta că acum la rotativă vine PSD la putere este o prostie, păcat că PNL nu ştie să contracareze. Nu vine la putere, are acelaşi număr de parlamentari, acelaşi program de guvernare” , a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că pregătirea rotativei guvernamentale i-a pus în umbră pe liberali, aflaţi în defensivă şi captivi preşedintelui Iohannis, scena poltică fiind ocupată exclusiv de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

,,PNL este pe zi ce trece tot mai slab ca partid. Nu se poate ca scena politică să fie dominată doar de un om care este Ciolacu. Bravo lui că domină, dar dincolo? Dincolo este Ciucă, e secretarul general Bode, unde sunt comunicatorii? PNL este tot timpul în defensivă. Cei care propun sunt de la PSD. PNL e paralizat, e cu ochii la Klaus Iohannis. Ai impresia că e fascinaţia în faţa unei cobre. Klaus Iohannis e o piatră de moară. Ei, liberalii ştiu ei ce ştiu, că dacă se enervează ăla nu-i bine. (…) Dacă ar scăpa de această tutelă, partidul ar începe un mic război şi s-ar lămuri. Dar ei sunt toţi armata de teracotă a lui Iohannis, nu pot să facă nicio mişcare. Ei ştiu că Ciucă nu e bun” , a mai spus publicistul.