• Ion Cristoiu: Joi, 22 septembrie 2022, ora 19, Klaus Iohannis i-a întîlnit pe românii de pe Coasta de Vest a SUA. Traseul lui Klaus Iohannis pînă la întîlnirea de la San Francisco a cuprins Participarea la funeraliile Reginei, de la Londra, participarea la sesiunea ONU de la New York. Dacă ne gîndim că el şi nevastă-sa au călătorit de la Sibiu pînă la San Francisco cu un avion privat.
  • Ion Cristoiu: Ar fi fost o excursie fără nici un moment deosebit dacă n-ar fi fost cuvintele măgulitoare ale ambasadorului Andrei Muraru la adresa Răvăşitoarei: „Mulţi dintre invitaţii cu care am vorbit mi-au spus că se bucură de prezenţa dumneavoastră, dar parcă şi mai mult de întâlnirea cu prima doamnă, Carmen Iohannis.” Al dracului Bibicu!
  • Ion Cristoiu: El e obişnuit cu linguşelile. Dacă o linguşeşti pe Ea, ai mult mai multe şanse primeşti o friptură mai mare decît dacă-l linguşeşti pe El. Parcă o şi văd pe Răvăşitoarea, după ce şi-a dat jos rochiţa cu umeri goi, în apartamentul de lux, zicîndu-i lui Klaus Iohannis: – Băiat bun, Alexandru Muraru, cred că merită un post mai bun. Ce-ai zice de unul de ministru de Externe?

Ion Cristoiu: Joi, 22 septembrie 2022, ora 19, Klaus Iohannis i-a întîlnit pe românii de pe Coasta de Vest a SUA. Traseul lui Klaus Iohannis pînă la întîlnirea de la San Francisco a cuprins Participarea la funeraliile Reginei, de la Londra, participarea la sesiunea ONU de la New York. Dacă ne gîndim că el şi nevastă-sa au călătorit de la Sibiu pînă la San Francisco cu un avion privat. Ion Cristoiu: Ar fi fost o excursie fără nici un moment deosebit dacă n-ar fi fost cuvintele măgulitoare ale ambasadorului Andrei Muraru la adresa Răvăşitoarei: „Mulţi dintre invitaţii cu care am vorbit mi-au spus că se bucură de prezenţa dumneavoastră, dar parcă şi mai mult de întâlnirea cu prima doamnă, Carmen Iohannis.” Al dracului Bibicu! Ion Cristoiu: El e obişnuit cu linguşelile. Dacă o linguşeşti pe Ea, ai mult mai multe şanse primeşti o friptură mai mare decît dacă-l linguşeşti pe El. Parcă o şi văd pe Răvăşitoarea, după ce şi-a dat jos rochiţa cu umeri goi, în apartamentul de lux, zicîndu-i lui Klaus Iohannis: – Băiat bun, Alexandru Muraru, cred că merită un post mai bun. Ce-ai zice de unul de ministru de Externe?

Joi, 22 septembrie 2022, ora 19, Klaus Iohannis i-a întîlnit pe românii de pe Coasta de Vest a SUA.

Formularea mea e mai degrabă metaforică decît exactă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Nici un Conducător din Istorie nu poate spune că s-a întîlnit cu o întreagă comunitate de cetăţeni de proporţiile celei întruchipate de românii de pe Coasta de Vest a SUA.

Mai întîi că ei sînt prea mulţi pentru a se putea vorbi de o întîlnire a cuiva cu toţi.

Ar fi nevoie de cel puţin un stadion de Liga Campionilor.

Apoi, românii de pe Coasta de Vest, ca şi polonezii, ca şi mexicanii de pe Coasta de Vest, sînt prea ocupaţi cu cîştigarea pîinii de fiecare zi ca să se intereseze dacă nu cumva a venit în zonă vreun ştab din România, care ar vrea să se întîlnească cu ei.

Mulţi dintre românii de pe Coasta de Vest, ca şi alţi mulţi români stabiliţi de mai multă vreme în străinătate, sînt mai interesaţi să se întîlnească cu Primarul San Francisco de care depind o mare parte din aspectele vieţii noastre cotidiane, decît cu un lider politic venit din România.

În aceste condiţii, de 32 de ani, de cînd a apărut şi s-a manifestat Iniţiativa politică trecută în Programele unor vizite de ştabi peste hotare sub titlul Întîlnire cu membri ai Diasporei, în realitate e vorba de întîlnirea Ştabului cu reprezentanţii românilor din localitatea sau zona respectivă.

În toate cazurile o întîlnire inutilă, de rutină, pe care Ştabul a ţinut s-o bifeze.

În cazul acţiunii întreprinse de Klaus Iohannis, reprezentanţii au fost rezultatul efortului depus de ambasada României în SUA. Bogdan Iacob de la InPolitics.ro şi a pus sursele la lucru şi a aflat că într-adevăr a fost vorba de un efort. Ambasada n-a avut habar de ce români sînt pe Coasta de Vest (nici n-avea cum, e prea mare distanţa şi noul ambasador, Andrei Muraru a fost ocupat cu mutarea în noul şi luxosul sediu de la Washington al ambasadei). Prin urmare Ambasada a trimis adrese diferitelor instituţii şi companii de pe Coasta de Est pentru a face ele rost de români care să vină la întîlnirea cu Klaus Iohannis. Altor români, realmente interesaţi de întîlnire, le-a fost refuzat accesul. Mai mult ca sigur de teama să nu facă altceva decît să stea liniştiţi la locurile lor. Doamne fereşte, să-i pună o întrebare Faraonului de Sibiu! Relatările de la faţa locului dau seamă de o plictiseală ucigătoare. Întîlnirea a avut loc în luxoasa sală de bal a nu mai puţin luxosului hotel Ritz Carlton din San Francisco. Excepţie făcînd că au respirat atmosfera unui hotel pentru multimiliardar, cei două sute de invitaţi nu s-au ales cu nimic.

Klaus Iohannis a ţinut un Discurs în care s-a lăudat cu ce a făcut România pentru cerealele ucrainene, dînd curs unui tic al liderilor Coaliţiei de la Bucureşti, care se referă la prietenia româno-ucraineană şi cînd trebuie şi cînd nu trebuie, aşa cum liderii politici comunişti se refereau la prietenia româno-sovietică şi atunci cînd trăgeau apa la toaletă.

Cînd te întîlneşti cu români aflaţi la o asemenea depărtare de ţară şi mai ales cînd eşti primul preşedinte care-i vizitează după 17 ani, cît a trecut de la vizita lui Traian Băsescu, nu le ţii un discurs despre Războiul din Ucraina şi despre cît de bine guvernează Nicolae Ciucă. Le vorbeşti ca de la inimă la inimă.

După ce s-a pozat cu cîţiva reprezentaţi ai românilor, Klaus Iohahnnis s-a retras în luxosul apartament de la nu mai puţin luxosul hotel din San Francisco.

Traseul lui Klaus Iohannis pînă la întîlnirea de la San Francisco a cuprins Participarea la funeraliile Reginei, de la Londra, participarea la sesiunea ONU de la New York. Dacă ne gîndim că el şi nevastă-sa au călătorit de la Sibiu pînă la San Francisco cu un avion privat (cu un avion de linie ar fi fost imposibil ca Răvăşitoarea să-şi ia toate rochiţele pe care şi-a propus să le îmbrace), costurile călătoriei au fost uriaşe. Banii au venit de la Bugetul Preşedinţiei, recent crescut de la Guvernul Ciucă, bani de la Bugetul de stat alimentat de taxele şi impozitele noastre.

În debutul întîlnirii Klaus Iohannis a spus:

„Sunt foarte bucuros că avem ocazia să ne vedem în această seară, aici. De aceea am venit împreună cu Carmen aici, la San Francisco, să ne întâlnim. Este singurul motiv al deplasării mele pe Coasta de Vest.”

Aiurea!

 Klaus Iohannis şi nevastă sa au simţit nevoia unei noi excursii de lux pe banii statului. Călătoriile cuplului în străinătate mărturisesc o vădită preocupare a merge pe banii noştri în locuri rîvnite de Carmen Iohannis pentru a se putea făli la întoarcere, în faţa partenerelor de bridge de la Sibiu, cu poze făcute împreună cu soţul la locurile respective. În cazul excursiei pe Coasta de Vest a Americii şi-a spus cuvîntul şi nevoia lui Klaus Iohannis de a-o alina pe Răvăşitoarea pentru suferinţa crîncenă produsă de faptul că n-a putut purta la funeralii o rochiţă scurtă.

Ar fi fost o excursie fără nici un moment deosebit dacă n-ar fi fost cuvintele măgulitoare ale ambasadorului Andrei Muraru la adresa Răvăşitoarei:

 „Mulţi dintre invitaţii cu care am vorbit mi-au spus că se bucură de prezenţa dumneavoastră, dar parcă şi mai mult de întâlnirea cu prima doamnă, Carmen Iohannis.”

Al dracului Bibicu!

Şi-a dat seama că, la fel ca în cazul cuplului Elena-Nicolae Ceauşescu, nu rentează să-l linguşeşti pe El. El e obişnuit cu linguşelile. Dacă o linguşeşti pe Ea, ai mult mai multe şanse primeşti o friptură mai mare decît dacă-l linguşeşti pe El. Parcă o şi văd pe Răvăşitoarea, după ce şi-a dat jos rochiţa cu umeri goi, în apartamentul de lux, zicîndu-i lui Klaus Iohannis:

– Băiat bun, Alexandru Muraru, cred că merită un post mai bun. Ce-ai zice de unul de ministru de Externe?

N.B. Ursula von der Leyen învinsă la scor la alegerile din Italia!

Despre rezultatele alegerilor din Italia am vorbit la Jurnalul meu video. Titlul spune totul despre opinia mea, diferită de a posturilor Tv de partid şi de stat de la noi. Toate au văzut în moment Victoria fascismului în Italia. Eu am văzut, potrivit titlului dat Jurnalului meu video, altceva: Ursula von der Leyen învinsă la scor la alegerile din Italia!

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro