• Ion Cristoiu: Declaraţiile lui Iohannis despre Bode fac parte din apropierea de USR. Face cu USR. Şi să scoateţi din toate motivele pentru care nu ar avea loc această nebunie stabilitatea internă. Războiul din Ucraina este un pretext. România este, la ora actuală, din punct de vedere al războiului, într-un insectar.
  • Ion Cristoiu: Zelenski încearcă, într-adevăr, un război mondial. Adică încearcă să atragă, prin intermediul R. Moldova, pe noi, o ţară membră NATO, doar-doar la un moment dat se declanşează acel război şi războiul nu se mai duce doar pe teritoriul Ucrainei şi se extinde peste tot.
  • Ion Cristoiu: Sondajele sunt catastrofale pentru Maia Sandu. R. Moldova, România nu sunt ţări să le iei cu hei-rup-ul. Ea a început războaie… pe ăla îl arestezi, cutare, cutare, şi asta cu Gavriliţa o să o coste, problemele de viaţă, economice nu le rezolvi cu hei-rup.

Publicistul Ion Cristoiu spune că rotativa guvernamentală PNL-PSD nu va mai avea loc deoarece actuala coaliţie se va rupe, iar USR va reveni la putere.

Ion Cristoiu susţine că PNL are o mare problemă din cauza atacurilor USR, nu ale PSD, care au dus la erodarea liberalilor în sondaje şi, în acest caz, se va încerca o reconciliere cu partidul condus de Cătălin Drulă.

Nu cred că se va mai ajunge la rotativă, cred că se vor rupe, sunt aproape sigur. Cea mai mare problemă a acestei coaliţii este la PNL, nu la PSD. Va fi un guvern PNL-USR. Dacă vă uitaţi cu atenţie, PNL nu creşte în sondaje pentru că îl mănâncă USR. Cele mai eficiente atacuri sunt cele dinspre USR. Asta nu înseamnă că electoratul care pleacă de la PNL se duce la USR. Nu mai merge la vot sau votează cu AUR. Atacurile PSD la PNL nu au nicio valoare, sunt două electorate net diferite. Cele mai primejdioase războaie sunt între fraţi. De ce? Pentru că dispui de acelaşi electorat”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Smart Tv.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Ion Cristoiu a mai spus că declaraţiile preşedintelui Iohannis conform cărora se aşteaptă, până la rotativa guvernamentală din luna mai, la o soluţie în cazul plagiatului ministrului de Interne, Lucian Bode, fac parte din planul de apropiere a USR de PNL.

„Declaraţiile lui Iohannis despre Bode fac parte din apropierea de USR. Putea să nu spună nimic, putea să nu fie pusă întrebarea, că toate de acolo… nu aţi observat că el pleacă în străinătate cu o echipă de jurnalişti să-l întrebe ce face la consiliu şi face o conferinţă de presă. De ce? Pentru că dacă faci la Bucureşti, e riscant, mai vin şi lucruri… pe când aşa, întrebările nedorite nu se pun”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu consideră că stabilitatea internă în condiţiile războiului din Ucraina este doar un pretext şi nu poate fi folosit ca argument împotriva refacerii coaliţiei PNL-USR.

Face cu USR. Şi să scoateţi din toate motivele pentru care nu ar avea loc această nebunie stabilitatea internă. Războiul din Ucraina este un pretext. România este, la ora actuală, din punct de vedere al războiului, într-un insectar. Şi dacă nu am avea zece guverne, pretextul că ai nevoie de guvern puternic ca să duci războiul din Ucraina e o prostie, pentru că partea cu războiul nu o conducem noi”, a mai spus publicistul.

Zelenski încearcă să atragă în război, prin intermediul R. Moldova, pe noi, o ţară membră NATO”

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că declaratiile preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, despre planul Moscovei de a distruge democraţia în R. Moldova şi racheta rusească care ar fi trecut prin spaţiul aerian al României sunt încercări ale liderului de la Kiev de a extinde războiul prin atragerea noastră în conflict, ca ţară membră NATO.

Pentru liderii occidentali este foarte comod. Îi dă arme, dar războiul se duce pe teritoriul ăla. Cred că Zelenski ştie că este o ultimă răsuflare, un ultim efort al occidentalilor, după care ar trebui să vină intervenţia directă. Eu nu cred că occidentalii vor trece această linie. Şi atunci, dându-şi seama că nu mai are nici un motiv să nu facă o contraofensivă, au venit tancuri, au venit alea, (Zelenski ) încearcă, într-adevăr, un război mondial. Adică încearcă să atragă, prin intermediul R. Moldova, pe noi, o ţară membră NATO, doar-doar la un  moment dat se declanşează acel război şi războiul nu se mai duce doar pe teritoriul Ucrainei şi se extinde peste tot.  Dacă aş fi consilierul lui, i-aş atrage atenţia că au mai fost în istorie personaje folosite. Nu cred că occidentalii merg până acolo de dragul Ucrainei”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Smart Tv.

Ion Cristoiu mai spune că anunţul şefului armatei ucrainene că o rachetă rusească ar fi trecut prin spaţiul aerian al României face parte tot din încercările Kievului de a atrage România în conflict.

Vedeţi disputa cu racheta. Nu ştiu dacă a trecut asupra României. El o ţine langa că a trecut, a intrat în spaţiul aerian al NATO, cutare-cutare, dacă o fi trecut, ai noştri… în momentul în care recunoşti că a trecut, eşti obligat să reacţionezi. Sigur au fost discuţii de genul băi, hai să spunem că n-a trecut, mai ales că nu poţi să spui că e o agresiune, a trecut o rachetă. El încearcă să atragă… telefonul este stai cuminte Iohannis!”, a susţinut publicistul.

„Sondajele sunt catastrofale pentru Maia Sandu. Asta cu Gavriliţa o să o coste”

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că declaraţiile lui Volodimir Zelenski privind existenţa unui plan al Moscovei de a distruge democraţia şi stabilitatea în R. Moldova fac parte din scenariul care a condus vineri la demisia Nataliei Gavriliţa, şefa Guvernului de la Chişinău.

Ion Cristiou spune că ceea ce s-a întâmplat la Chişinău este identic cu ceea ce se întâmplă la Kiev, şi anume o bătălie în interiorul facţiunilor pro-occidentale de la putere.

E aproape identic cu ce se întâmplă la Kiev. La Kiev e o bătălie în interiorul facţiunii occidentale, acolo este Klitschko… acum deocamdată e victorios Zelenski, dar asta nu înseamnă că ceilalţi nu rămân aşa, în rezervă. Dincoace, Gavriliţa şi Maia Sandu sunt din aceeaşi tabără. Nu uitaţi că în timp ce Maia Sandu se ducea în vizită privată la Oradea ca să-i propună lui Ilie Bolojan să fie prim-ministru, Gavriliţa era în Germania şi se întâlnea cu Metsola. De  ce a avut loc astăzi? Pentru că scrisoarea (n.r. informarea lui Zelenski către Maia Sandu despre planul Moscovei de distrugere a democraţiei în R. Moldova) făcea parte din scenariu. Eu i-aş spune, apropo de Zelenski, că dacă nu o împuşcă pe Gavriliţa nu e bine. Adică a dat-o jos, dar asta nu înseamnă că ea nu rămâne rezervă, nu a ruşilor”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu crede că demisia Nataliei Gavriliţa o va va costa pe preşedinta R. Moldova, Maia Sandu, care şi aşa nu stă deloc bine în sondaje deoarece face două greşeli majore.

Sondajele sunt catastrofale pentru Maia Sandu. Două greşeli face. Ia în serios toate surâsurile Occidentului. Nu spun că nu e bine să nu le iei. Istoria ne învaţă că nu e bine să nu iei niciun surâs (…) şi la noi la liderii politici… sigur că e bine să ai acolo proptele, dar în momentul în care poporul se burzuluieşte renunţă ăia mâine la tine. Maia Sandu se duce peste tot, cină cu Macron, sună frumos, dar dacă ai venit de la Moscova zici cine e Macron? Ea stă prost, 28%, e puţin pentru un preşedinte atât de cultivat, totuşi, partidul ei are 33%, iar al doilea are 31%. Şi al treilea, că sunt trei care intră în Parlament, are 16%. Ambele partide adversare fac majoritatea. Şi a doua greşeală, R. Moldova, România nu sunt ţări să le iei cu hei-rup-ul. Ea a început războaie… pe ăla îl arestezi, cutare, cutare, şi asta cu Gavriliţa o să o coste, problemele de viaţă, economice nu le rezolvi cu hei-rup. Moldova era dependentă mult de ruşi şi când întorci, ce să ia Germania de la tine?, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că Maia Sandu a accentuat caracterul personal al puterii prin criza politică declanşată de demisia Nataliei Gavriliţa.

Şi foarte grav e că a accentuat caracterul personal al puterii. Pe Gavriliţa era bine să o fi dat afară cu motiv, uite, trăiţi rău din cauza ei. Să fi ţinut cartea mai mult, păstrând-o pentru momentul când era o criză reală. Era ţapul ispăşitor. Acum a venit unul (n.r. Dorin Recean) care nici nu are putere în partid. Partidul ăla al ei, cât o fi el de doi lei, vine unul din afară, şi ştiţi ce se întâmplă…”, a adăugat publicistul.